Pomoč prosim
Zadnje tri dni imam težave s PC in sicer, ko mi računalnik avtomatično posodobi Windows, ne morem več dostopati do interneta. Povezava z netom je vzpostavljena, na njega se pa ne da priti.
Če naredim obnovitev sistema na čas pred posodobitvijo, pa mi spet normalno dela.
Problem pa je, da mi naslednji dan naredi isto… začaran krog torej. Kaj je lahko narobe ? Prej namreč tega ni delal.
Še to, imam Windows XP Service Pack 3.
Hvala in LP.
Micika
To je pa zame višja znanost. Ne vem kje pogledati. Me ponavadi ob zaprtju računalnika samo obvesti, da bo windows posodobil nastavitve in ko kliknem na izklopi računalnik, to takoj naredi. In potem, ko naslednji dan prižgem računalnik, ni več možno priti na net, kljub temu, da je povezava vzpostavljena.
Hvala za prijaznost in pomoč klemenxx.
Malo sem pozna, ampak je prej bila nevihta in sem odklopila računalnik.
Šla sem pogledat v nadzorno ploščo, pa žal teh novih posodobitev, ki delajo težave ni. Seveda ne, ker sem obnovila sistem na prejšnjo verzijo. Sem pa v windows pogledala reinstalacijo in sta navedena (KB951748) in (KB951978).
Potem sem šla še na windows update stran in mi je napisalo, da bi namestil zadnje posodobitve in sicer :
Security Update for Windows XP (KB951748)
Update for Windows XP (KB951978)
Windows Malicious Software Removal Tool – July 2008 (KB890830)
Je to to ? Upam.
LP
Mah ja to je poznana zadeva :)))
Piše takole: http://download.zonealarm.com/bin/free/pressReleases/2008/LossOfInternetAccessIssue.html
Moj osebni predlog, je da narediš takole:
Navigate to the “ZoneAlarm Firewall” panel
Click on the “Firewall” tab
Move the “Internet Zone” slider to medium
ker če boš odstranjevala KB??? od microsoft-a, ga boš jutri zopet imela
in tako dalje in tako dalje :)) SIcer pa to itaq sama veš 🙂
Workaround to Sudden Loss of Internet Access Problem
Date Published : 8 July 2008
Date Last Revised : 9 July 2008
Overview : Microsoft Update KB951748 is known to cause loss of internet access for ZoneAlarm users on Windows XP/2000. Windows Vista users are not affected.
Impact : Sudden loss of internet access
Platforms Affected : ZoneAlarm Free, ZoneAlarm Pro, ZoneAlarm AntiVirus, ZoneAlarm Anti-Spyware, and ZoneAlarm Security Suite
Recommended Actions –
Download and install the latest versions which solve the loss of internet access problem here (English only):
ZoneAlarm Internet Security Suite
ZoneAlarm Pro
ZoneAlarm Antivirus
ZoneAlarm Anti-Spyware
ZoneAlarm Basic Firewall
– or follow the directions below.
Option 1: Move Internet Zone slider to Medium
Navigate to the “ZoneAlarm Firewall” panel
Click on the “Firewall” tab
Move the “Internet Zone” slider to medium
Option 2: Uninstall the hotfix
Click the “Start Menu”
Click “Control Panel”, or click “Settings” then “Control Panel”
Click on “Add or Remove Programs”
On the top of the add/remove programs dialog box, you should see a checkbox that says “show updates”. Select this checkbox
Scroll down until you see “Security update for Windows (KB951748)”
Click “Remove” to uninstall the hotfix
Ojla.
Hm……. ampak če bi naredila update, potem spet ne bi mogla na net na zone alarm.
Lej, takole sem naredila: sem šla na zone alarm, firewall, nastavila na medium, potem sem dala update windows. Ko se je windows posodobil, se je računalnik restartal in sedaj vse normalno dela. Torej imam posodobljene windowse in lahko pridem na net.
Mislim, da je sedaj potem kljub vsemu ok, čeprav te nisem razumela.
Stokrat ti hvala, če je to dovolj.
LP.
Forum je zaprt za komentiranje.