Obstaja firma, ki se ukvarja z odvajanjem odvečne toplote od računalnikov?
Torej; v pisarni imam 18 računalnikov…vsak od teh lepo piha topel zrak v prostor in mi je prišlo na misel, da bi bilo najboljše ta zrak lepo po ceveh speljati ven. Prišparaš na klimi, pa še nezdravega pihanja je manj. Ima kdo informacijo, če se katera firma v Sloveniji bavi s tem?
Če si skušam plastično predstavljati, kako bi naj to izgledalo, bi rekla, da ne 🙂
Pri ne tako malo ostalega kablovja, si predstavljaj 18 dodatnih cevi (niti ne tako tankih) in gromozansko luknjo v steni 🙂 In upoštevaj, da so računalniki mobilni, tako da tudi teh cevi najbrž ne bi fiksirali na steno ali tla…
Samo malo poigravanja s to idejo…
VMware Virtual Desktop Infrastructure oz. kakšno terminal server varianto z lahkimi klienti, ki ne kurijo toliko elektrike. Vsekakor imaš potem zagotovo glavno količino gretja v eni serverski sobi, ki jo moraš hladiti oz. odvajati odvečno toploto.
Seveda pa ne rešiš problem ogrevanja zaradi monitorjev
Je pa to verjetno cenovno dražja varianta kot ohlajevanje prostora z 18 računalniki.
Glede na to kako klima deluje, bi jaz lovil odvečno toploto kar na zunanji enoti klimatske naprave.
Ally, cevi pri 50 cm prostora pod pohodnim podom ne bi predstavljale problema.S fleki cevmi bi bilo to možno izvesti. Z VMware Virtual Desktop Infrastructure problem ni rešljiv, ker na vsakem compu leti kar nekaj ključnih procesov, ki zahtevajo celo mašino. O sistemu klime pri nas pa rajši ne bi zgubljal besed, ker je to že politično vprašanje….;-)))
Mislim, da imajo jebentilatorji v računalnih premalo potisne moči,
da bi topel zrak lahko speljal po ceveh, katere bi bile daljše od 1-2m,
drugega ne bi bilo, kot cevi bi bile spodaj zelo tople. Razen
če “namontiraš” kakšne stroje, ki bi topel zrak sesali ven.
Ali pa vodno hlajenje – višek vode pa :))) si na istem ..
Montaža ventilatorja na sesalni strani(to je zunaj) je piece of cake…ma kako se nobeden tega ne spomni delat, evo podjetniške ideje! Če se mi javi izvajalec lahko sodelujeva; imam vse razdelano v glavi, od kondenza naprej…
imam vse razdelano v glavi
——————————-
Hja, tudi jaz imam v glavi** vse razdelano, samo še eno izvajalko
najdem :)))))))))))))))))))))))))))))))) za odvod toplote :)))))))
eh Pero – da niso to pohujšljive poletne zamisli o sodelovanju :)))
Forum je zaprt za komentiranje.