Comtron
Slaba izkušnja. Niso dali zraven plačane miške, niso povezali USBjev in je samo eden delal (ga je pol moj tip sam), tut drgač je pol vidu, da je blo zelo amatersko sešraufan tisti komjuter. Je mislil, da bo hitreje imel računalnik.
Ce se le kaj spoznaš na računalnike, nabavi prek mimovrste.com. Midva zdej ze ene par let vse tam kupujeva in to ne malo.
Jaz pa priporočam E-misijo (včasih so se imenovali Megahit).V službi imamo njihove rač. tudi sam sem ga že 2x kupil tam in nimam(o) slabih izkušenj.
Iščem računalnik za osebno rabo z business verzijo programa. Trenutno še ne rabimo računalnika za igrice, ker še zaeknrat lahko otroka okrog tega “štopamo” vendar bo stvar aktualna čez leto ali dve.
Na eni strani se nagibam k nakupu prenosnika, vendar mi večina svetuje nakup namiznega računalnika. Bi bilo vse ok, ampak me motijo te ogromne “kište”, poteg tega mi je prenosik všeč zato, ker ga lahko zaprem in ga ni več. Pa tudi cela gora kablov mi smrdi. Saj vem, bi koj kupila appla ko ima vse v “monitorju” ampak mi moje finančno stanje tega ne dovoljuje. Dovolim si lahko nakup v višini 700 € +/- 50 €
Pa ne iščem neke znamke, pač pa nekaj kaj “špila”
No jaz še enkrat priporočam E-misijo, pa ne delam tam in nikogar ne poznam, da ne bo kdo mislil.Če dvomiš v ceno jih lahko pokličeš oz. jim pošlješ mail, kakšen rač. bi približno rada in ti po mailu pošljejo predračun.Potem pa lahko spreminjaš konfiguracijo po želji.So pa prilagodljivi in jih naknadno pocukaj še za kakšen dodaten popust:)Za 700 eur pa boš dobila čisto soliden rač. z monitorjem.Z miško in tipkovnico gratis:))
Pa še moja izkušnja s Comtronom in njihovim servisom.Jaz sem pri Comtronu kupil usb ključ, ki je takoj crknil.Ok se zgodi.Zamenjali so ga z novim iste znamke, ki je bil tudi kmalu zanič, ko sem ga nesel nazaj so ga vzeli pa na servis.Juhej…Po preteku 45 dni!!!, ko me sploh niso več našli v njihovi bazi sem na podlagi računa zahteval novega, druge znamke.Sem dobil, samo v tem času sem moral kupiti drugega…
Comtron starih komponent ne ugrajuje (ta je malo huda) ima pa velike problme s servisom.V glavnem vse PCe pošilja v maribor.Res je da da je v nekaterih PCih poceni roba – ampak zato je tudi cena nižja.
Drugače pa kupi računalnik notesnik z imenom HP, IBM (lenovo) ,TOSHIBA ….. ti so v glavnem pri vseh (comtron,e-misija mimovrste) kupljeni od slo uvoznikov tako da so povsot enaki le cena je malce različna, servis pa je tako pri uvozniku.
Emisija ima kot vem servis samo v KAMNIKU drgač so pa OK in se trudijo.
Bitis ki se zgoraj reklamira so OK ampak kot vem iz ribnice.
Skratka kupi notesnika z čimveč garancije (3 leta) ali vsaj 2 leti in ne NONAME saj so rezervnideli (razen disk in rama) hudooooo dragi
Servisi notesnikov ponavadi trajajo kakšen teden nekje tudi mesec, PC pa se da če je volja popraviti v 1 dnevu odvisno od firme
Kako ste popljuvali Comtron, huh!? Čemu le? Tri ključke sem kupil tam, vsi delajo ko urca. Poznam veliko ljudi, ki so tam kupili osebne računalnike in drugo opremo, tudi poceni variante okol 220 EUR/pc, pa jim zaenkrat nemoteno delujejo.
Dam roko v ogenj, da sestavijo boljše mašince kot so tiste PCPlus in PXC, katere pogosto že v Merkurju in BigBangu štekajo.
Res pa je, da mi niso pri srcu TRON prenosniki. Sovražim nove Asuse, ker ni možen downgrade na xp-je. Obožujem DELL-ove pa tudi Toshibe niso slabe.
Še najbolje pa se je določiti za premišljen nakup pri lokalnem računalniškem podjetju, ki ima potrebne reference in ugled. Tako boste tudi servis imeli pri roki, pa še za kakšen rabat se da zmenit, če redno naročate robo pri njih. V Kranju sta taka AGP in Neobit. Odpadejo vožnje na servis v Lj. ipd. Vsak v svojem okolju gotovo pozna solidno firmo, tako da ni treba nabavljati ravno v Comtronu, Merkurju ali BigBangu – še zlasti če jim ne zaupate.
Snezko, v takem primeru bi lahko zahteval nov računalnik. Možno je, da je tvojega kdo vrnil ali zamenjal za drug model, površni prodajalci pa niso preverili, ali je disk prazen. Prodajalne so tudi pooblaščene za zamenjavo garancijske nalepke v primeru manjših popravil ali npr. vgradnje dodatne grafične, modema ipd. Da bi v novem računalniku dobil kakšen res staar disk, pa kar težko verjamem.
Tudi sam sem pred kratkim nekje drugje kupil 2 enaki bluetooth miški: ena je imela baterije zapakirane, v drugi so bile te že vstavljene. Se zgodi. Ampak obe sta novi.
Kakovost nove opreme je v veliki meri odvisna od kakovosti vgrajenih komponent, manj pa od sestavljalca opreme. Za kakovost je seveda treba denarnico bolj na široko odpreti, kot pa samo stopiti v Comtron, Janusa, Big bang ali Merkurja – saj to vendarle niso edine možnosti za nakup rač. opreme v Kranju. Odpove pa lahko ena ali druga oprema, vse je pač kvarljiva roba. In po Murphiju – najraje kmalu po preteku garancije.
Forum je zaprt za komentiranje.