Tiskalnik za domačo uporabo
Pozdravljeni,
rada bi kupila tiskalnik za domačo uporabo… da se sprinta kakšna seminarska, prošnja, kakšna barvna slikca… do sedaj sem imela enega navadnega epsonovega, a mi sploh ne deluje več. Katerega mi kaj priporočate, saj sama res nimam nobenega pojma kako in kaj naj gledam… všeč so mi laserski, a se bojim, da so ti predragi… moje finance dovoljujejo ceno do 100 evrov.
Kako pa se kaj obnesejo te multi funkcionalne naprave, ki imajo še skener in koprirca, kar bi tudi občasno prišlo prav za uporabiti?
Skratka, kakršen koli nasvet bi mi prišel več kot prav, saj res nimam pojma o teh stvareh 😉
Hvala in lep dan še naprej, Tinca
Sem šla pogledat – imamo HP PCS 1215, ampak vsak mesec je kakšen nov model, tako da pomoje tega sploh ne dobiš več.:)
Jaz ti svetujem samo to, da si pozorna pri kartušah – (koliko ml), ker je sestra kupila in ji je žal samo to, da pri njenem modelu ni možno kupit “večje” kartuše in imaš več časa mir.
Primerjava:
Malo sem pobrskala po internetu in sem našla črno kartušo za enega od zgoraj omenjenih tiskalnikov HP PhotoSmart C4280 AiO
črna kartuša: 13 evrov za 200 strani (nekatere so tudi dražje, zato se je pred nakupom dobro pozanimati koliko stanejo za izbrani tiskalnik)
črn toner za moj printer: 50 evrov za 3000 strani.
Vsak po svoje, ampak mene je laserski prepričal. Poleg tega nimam več problemov, da bi se mi kartuša posušila, če printerja nisem dlje časa uporabljala. Je pa verjetno res, da je tehnika sedaj toliko napredovala, da morda takšnih problemov ni več. Čeprav je pa cena laserskim tiskalnikom tudi toliko padla, da…
Če malo printaš, se ti bolj splača laser.
Zakaj? Če sprintaš 1x/mesec 20 strani, potem pa 3 tedne nič, se kartuša definitvino suši.
Treba je poznati principe delovanja tiskalnikov, potem je jasno. Pri tonerju je prah, ki se ga zapeče na papir. Pri inkjetu je kartuša, kar pomeni, da je notri tekočina in tekočina (kot vemo) hlapi.
Cena tiskalnika je bistveno manjšega pomena kot pa cena izpisa na stran, saj pri poceni tiskalnikih ena komplet kartuš ponavadi preseže ceno tiskalnika. Zato pri naivnih kupcih najbolj profitirajo proizvajalci, saj le ti kupujejo tiskalnik glede na nabavno ceno mašine in ne glede na nabavno ceno kartuš.
Pa boste rekli, saj so tudi refil kartuše. Takrat pa firme še bolj profitirajo, saj take kartuše ponavadi nepopravljivo uničijo tiskalnik oz. je kvaliteta izpisa po uporabi takih kartuš podobna katastrofi.
Forum je zaprt za komentiranje.