tabela iz worda v excell
lepo prosim za nasvet-imem tabelo v wordu-v vsakem okenčku so podatki napisani v več vrsticah-ker morajo biti. Ko wordovo tabelo prenesem v excell, je ok, moti me deino to, ker excell šteje vsako wordovo vrstico za svojo enoto in mi torej tabela ne funkcionira prav kot excellova tabela-naj brž nisembila razumljiv a-ne vem, kako naj razložim…rada bi pri tej tabeli uporabljala vse excellove funkcije, pa jih ne morem, ker mi npr. prve vrste wordove tabele ne da samo v prvo vrsto excellove…
To je primer tipičnega vprašanja, ki ga lahko nasloviš na Microsoftove inženirje. Če imaš legalno verzijo, seveda….
Poišči na spletu “MIcrosoft podpora”, in tam najdeš telefonsko številko, na drugi strani žice pa živega človeka, ki govori slovensko in pozna take sorte finte, kot zanima tebe. So prijazni – saj morajo biti, ker te čez nekaj dni pokličejo iz evropske centrale in vprašajo, kako si bil kaj zadovoljen z odgovorom…
Wordovo tabelo najprej spremeni nazaj v tekst in tekst loči npr. s tabulatorjem oz. kakšnim drugim posebnim znakom (ne sme biti enter)
Potem tekst skonvertiraj v tabelo, s tem, da določiš separator, ki si ga izbrala.
Ostane ti samo še copy/paste tabele iz worda v excel.
Čisto enostavno in sigurno deluje.
Če ne bo šlo, mi sporoči in pošlji datoteko, ti bom jaz naredila (zvečer bom imela čas).
Najlepša hvala vsem!!
natasaH, vam se posebej lepa hvala! Sem poskusila in bo funkcioniralo, samo vseeno nekaj očitno naredim narobe, ker mi prvo vrsto wordove tabele pretvori vnpr. 4 vrste excellove, nato drugo wordovo vrsto v naslednje 4 vrste excellove tabele.Zato vam pripoenjam datoteko z izmišljeno vsebino-ker prave datoteke ne morem objaviti tu na spletu, ker je službena zadeva.
Če mi boste še pomagali, vam bom res zelo hvaležna!!!
Lep dan vam želim
Aha! Sedaj mi je jasno, kje je dejansko težava.
V tem, da je excel program za matematične in statistične ipd. funkcije in ne za oblikovne.
Zakaj ne bi obdržala podatkov v večih excelovih vrsticah? Kje je problem?
Čisto vseeno je, v katerih poljih uporabljaš funkcije. Je pač določeno polje prazno. To ne vpliva na rezultat.
Če te pa motijo črte excelovega lista, jih lahko tudi odstraniš in jih ne boš videla. Izgled bo isti, kot v wordu.
(Tools/options/odkljukaš gridlines)
Obrobne črte, ki naj bi bile vidne, boš seveda morala narisati…
NatasaH, hvala ti lepa za odgovor!
Veš, tabelo sem bila dobila narejeno v wordu od predhodnje ssodelavke, zdaj sem zanjo zadolžena jaz in jo bom morala leta nadgrajevati in dodajati stvari. Ob tem bi mi zelo prav prišle matematične funkcije, ker bi vse potekalo hitreje, tabela pa naj bi hkrati izgledala tako kot dosedaj. za pretipkavanje nimam časa, ker je datoteka ogromna z ogromno podatkov.
No ja, bo pač moralo ostati v wordu.
hvala še enkrat in lep dan ti želim
Forum je zaprt za komentiranje.