Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Mreža in težave z novim leptopom

Mreža in težave z novim leptopom

Pred dnevi sem kupil novega laptopa. Zadevo sem priklopil na mrežo v svoji sobi in deluje normalno. KO pa sem zadevo priklopil na mrežo v drugi sobi pa ne zazna priklopljenega kabla. Na tem kablu je bil priklopljen navaden PC star 8 let z WIN98 in internet deluje brez težav. Na ta isti kabel sem potem priklopil še 4 leta star Gericomov laptop in tudi tu zadeva deluje brez težav. Ima morda kdo kakšno idejo?

Kaj naj še preverim?

Morda je konektor poškodovan in ne sede lepo v rač., poskusi še s kakšnim hubom, če ga imaš.

Kaj pa omrežje, deluje? Ti ne dela samo net? Uporabljaš router?

Problem je da sploh ne zazna mreže. Kot da kabel sploh nebi bil priklopljen. Na starem računalniku kot tudi na drugem laptopu pa teh problemov ni. Poskušal sem tudi z novim konektorjem pa ne pomaga

Daj ti malo opiši, kakšno mrežo sploh imaš. Maš vse skupaj vezano na adsl modem, ali prek routerja ali kako drugače??
Nastavitve/povezave računalnikov so lahko različne, zato na pomanjkljivo zastavljeno vpr. ne boš dobil odgovorov.

Priklop na net je prek optike, na to gre zadeva prek routerja do računalnikov. Posebnih nastavitev na routerju ni.

Problem je v tem da laptop sploh ne zazna priklopljenega kabla.

To pa zanesljivo nima veze z samim routerjem, če pa isti laptop na drugem kablu v istem omrežju dela. Bom poskusil še z zemenjevo konektorjev če nihče nima druge ideje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close