Najdi forum

Antivirus 2008

Zdravo!

Prosim lepo za pomoč.
Imam Kaspersky antivirusni program, ki deluje tako, kot je treba.
Sedaj pa se mi pojavlja še en program, Antivirus 2008, ki mi je našel neke trojabnce, pa ne vem, kaj še vse in mi gre že pošteno na živce.
Sploh ga ne morem izklopit, niti izbrisat.
Ko grem pod dodaj/odstrani programe,ga sploh ni tam.
Ko pa ga hočem fizično izbrisati iz mesta program files, mi ga noče, saj piše, da to datoteko uporablja drug program, in da moram poskrbeti, da disk ne bo poln oz. zaseden.
Pa tega Antivirus 2008 niti izklopit ne morem, četudi dam izhod, je še vedno odprt.
Prosim za pomoč, res ne vem, kaj bi še lahko storila.
Kako naj se znebim tega programa?

Hvala, Nejka

Aja, pa ko hočem v varnem načinu zagnat comp z tipko F8, sploh ne morem, mi napišše choose boot device…

Prilagam report:

Antivirus 2008 system scan report.
Report generated 14.5.2008 16:08:07
Infections found: 40

Spyware
autorun
Trojan-Spy.Win32.PcGhost.340
This Trojan is designed to steal confidential data. It is a Windows PE EXE file. It is written in Delphi. It is 241,152 bytes in size.

Trojan
H:\WINDOWS\system32
Trojan.Win32.Diamin.jn
This Trojan has a malicious payload. It is a Windows PE EXE file. It is 29392 bytes in size. It is packed using UPX. The unpacked file is approximately 52KB in size.

Trojan
autorun
Trojan-Dropper.Win32.Small.jh
This Trojan is designed to install and launch other malicious programs on the victim machine without the knowledge or consent of the user. It is a Windows PE EXE file.

Trojan
autorun
Trojan-Proxy.Win32.Daemonize.cd
This Trojan program enables a remote malicious user to use the victim machine as a proxy server.

Trojan
Trojan-PSW.Win32.QQPass.jf
This Trojan is designed to steal user passwords. It is a Windows PE EXE file. The Trojan has no self replication routine. It is written in Borland Delphi.

Trojan
Trojan-Clicker.Win32.Glocker.a
This Trojan opens a range of URLs without the knowledge or consent of the user. It is a Windows PE EXE file. The file is 28,672 bytes in size. It is written in Visual Basic.

Trojan
Trojan.VBS.Runner.y
This Trojan program is an HTML page which contains Visual Basic Script and Java Script scenarios. It is 2947 bytes in size.

Trojan
H:\WINDOWS
Trojan.SymbOS.Appdisabler.j
This Trojan infects mobile phones running Symbian OS. The Trojan substitutes non-functioning or corrupted files for antivirus applications.

Trojan
H:\WINDOWS
Trojan.DOS.KillMBR.v
This Trojan program is a DOS Com file written in Assembler.On start-up, this Trojan writes random data to the MBR sector of the victim machine’s first hard disk.

Trojan
Trojan-PSW.Win32.Coced.215
This Trojan steals user passwords. It is designed to steal a range of confidential information.It is a Windows PE EXE file.It is 10,240 bytes in size. It is written in Visual C++.

Trojan

Za varni način očitno prehitro pritiskaš F8 in tako prideš do nekega boot menuja. Poskusi z F8 malo kasneje. Če ne rata, obstaja še drugi način malo na okoli. Greš na Start –> Run –> vtipkaš msconfig –> OK –> jeziček Boot.ini –> kljukica pri /Safeboot –> OK in restart. (ne pozabi potem to ponoviti in odmalati kljukico, drugače boš samo še v safe mode delala)

A ta Antivirus 2008 si sama nameščala? Ima kakšno ikonco, kakšen help ali about, da vidiš od katere firme sploh je??
Deluje mi precej čudno, posebej tisti report, ki trdi da si okužena s trojancem za Symbian OS in podobnimi traparijami.

Morda ne bi škodilo, če si namestiš tale program (HijackThis) http://www.download.com/Trend-Micro-HijackThis/3000-8022_4-10227353.html in semkaj pripopaš log datoteko.
Še prej pa popucaj mašinco s kakim SpyBot S&D ali Lavasoft Adware 2007 Free.

Tale Antivirus 2008 je VIRUS!
Če še kdaj naletiš nanj ne odklikaj kar tako na hitro. Vzemi si časa 5 minut in uporabi zazne kombinacije. Jaz sem se zadeve pred namestitvijo rešil tako, da sem uspel okno zložiti v orodno vrstico, zato desni klik, zapri in bo šlo. Pa stran od takih strani!

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close