Najdi forum

Kako posluje T2

Frend je takole opisal svojo izkušnjo s T2. Dolgo, a zanimivo …

Kronologija

Prvi obisk sodelavca T-2 sega v začetek avgusta 2007. Mladenič je prišel z namenom, da sklene z mano pogodbo za naročniško razmerje s T2, a vseeno ni imel točnih informacij glede ponudbe T-2. Na moje vprašanje o možnosti samostojnega priklopa radia na omrežje T-2 mi je zagotovil, da ta možnost seveda obstaja.
Drugič, kakih 5 mesecev (!) pozneje, sta me obiskala sodelavca T-2, v stanovanje vpeljala optični kabel, na moje vprašanje o radijski kabelski povezavi pa sta odgovorila, da za radio ne bo problema, vendar nista bila prepričana, ali bom lahko obdržal svojo sedanjo povezavo s 75-ohmskim kablom, ali pa bom moral vpeljat drugačne kable.
Tudi tretjič, pri končni inštalaciji (3.marec 2008), sem isto vprašanje zastavil “končnemu” inštalaterju, in to preden je začel z inštalacijo kablov, modema, interneta in TV. Ker je bil tudi on prepričan, da je to možno, je izvedel vso inštalacijo, vzpostavil internetno zvezo in TV-signal, vendar se je zataknilo pri radiu, ko ga je bilo treba povezati z modemom. Šele ko je inštalater telefoniral nadrejenemu, je spoznal, skupaj z mano, da samostojna radijska povezava na omrežje T-2 ni možna. Zato sva izpolnila obrazec “Prekinitev naročniškega razmerja s T2” in s tem sem mislil, da je zgodba s T-2 končana.

V naslednjih dneh sem prejel dopis od T-2, v katerem so mi “čestitali”, ker sem postal njihov naročnik.

Čez nekaj dni sem prejel pošto, v kateri mi je T-2 poslal še en obrazec “Prekinitev naročniškega razmerja s T-2”, s spremnim besedilom, ki mi je priporočal izpolnitev tega obrazca, da se bom izognil prejemanju računov. Omenili so še, da niso prejeli “Prekinitve naročniškega razmerja s T-2”, kot jaz trdim (?) v svojem dopisu.
Poleg dejstva, da so obrazec na T-2 založili, so arogantno ignorirali fotokopijo taistega obrazca, ki sem jim jo poslal. Nič manj arogantno niso zavrnili možnosti, da bi – če so že izgubili obrazec, ki jim ga je dostavil njihov sodelavec – na katerega od mnogih načinov to preverili na T-2, npr. pri podizvajalcu, na seznamu priključenih na omrežje T-2 … Sam sem telefoniral njihovem sodelavcu, ki je izvajal končno inštalacijo, in ta mi je zagotovil, da je obrazec oddal ustrezni osebi.
Če se vrnem nazaj k dopisu T-2: na novem obrazcu “Prekinitev naročniškega razmerja s T-2” je zapisan datum 17. 3. 2008. Formular sem podpisal, pojasnil, da se ne strinjam s tem datumom svojega preklica naročniškega razmerja, saj sem to naredil na dan neuspešne inštalacije, 3. 3. 2008. Zato sem priložil fotokopijo obrazca “Prekinitev naročniškega razmerja s T-2” z dne 3. 3. 2008, hkrati pa še enkrat opisal ves primer in obrazložil razlog svojega preklica.

Čez nekaj dni sem prejel dopis T-2, da je bila izključitev iz T-2 omrežja opravljena 20. 3. 2008. Na to sem pisno odgovoril, da trditev ne ustreza resničnim dogodkom in da se s trditvijo ne strinjam. Naj navedem vsaj dva razloga: do mojega priklopa na T-2 omrežje sploh nikoli ni prišlo, in drugič, formular “Prekinitev naročniškega razmerja z operaterjem T-2” sem skupaj s podizvajalcem T-2 podpisal na dan njegovega obiska, dne 3. 3. 2008. Pri tem sem ZNOVA opisal primer in še drugič poslal fotokopijo obrazca “Prekinitev naročniškega razmerja s T2”, ki je bil obojestransko podpisan ob neuspešni inštalaciji.

Čez nekaj dni pa mi je T-2 za nameček poslal račun za internetne storitve za mesec marec, ne da bi bil kdaj priklopljen na omrežje T-2. Telefoniral sem na številko za pomoč uporabnikom, kjer mi je gospa razložila, da je edina rešitev v tem, da napišem reklamacijo na prejeti račun – da drugega načina ni (!).

Naj ob koncu omenim še izredno dolg proces dogovarjanja oziroma priključitve. Od prvega obiska njihovega sodelavca (začetek avgusta 2007) do podpisa “prekinitve naročniškega razmerja (3. 3. 2008) je minilo sedem (!) mesecev. Vseh zapletov verjetno ne bom mogel obnoviti. Precej časa po prvem obisku sem prejel tudi dopis, da ima T-2 težave z mojo telefonsko številko, nakar sem – telefonsko in pisno in še posebej na osebni telefon podizvajalca T-2 – še enkrat poslal IN telefonsko sporočil svoj telefonski kontakt. Prav tako sem po nekaj mesecih čakanja, dvakrat v razmaku kakega meseca dni, telefoniral na telefonsko številko T-2 za pomoč uporabnikom, predstavil ves primer in dobil zagotovilo, da bo vse hitro urejeno. Pa spet dolgo ni bilo nič…

Štorija se je naposled vendarle nekako razpletla – odnos T-2 do strank pa lahko označim z besedami: arogantnost, nesramnost in zavajanje strank.

AH takih zgodbic je dovolj pri vsakem ponudniku storitev, pa najsi bo to
t2, siol, amis, rutar, dipo in podobno..
Včasih, ko prebiram takšne in drugačne zgodbice, bi z veseljem prebral obe strani, običajno preberemo samo eno stran zgodbe, druge pa na žalost ne.

Se pa strinjam, da se do nas obnašajo, tako kot se mi do njih obnašamo.
Saj tudi mene občasno prime, da bi koga kam poslal, pa sem se naučil od ene
luštne damice, da naj najprej preštejem do 100, veš običajno misli
prehitevajo pamet.

Samo en komentar – tvoj kolegov kolega ima vedno možnost zamenjati ISP,
zakaj ni tega takoj storil.
Je pa zanimivo, da se take zgodbice vedno pojavljajo od kolegov, ali pa
tam nekje daleč za 9 gorami in 9 vodami.

Pa lep deževen dan še naprej 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close