Najdi forum

Imam čisto nov prenosnik HP Compaq 6720s. Zanima me kako je možno, da je npr. zaslon kadar je rač. priklopljen na elektriko normalno svetel (se da fajn brat), kadar pa deluje na bateriji, pa je pri npr. 70% polne baterije že temen oz. se je treba kr matrat, da lahko bereš? A je to normalno pri prenosnikih?

Jaz bi z mojim skromnim mnenjem in pogledom na moj ekran predpotopnega prenostnika Compaq rekla da ne 🙂
Kaj več pa ne znam pomagati, ker tudi mene zeza moj miš in tipkovnica, pa ne vem zakaj.

Bova mogla počakati kako strokovno mnenje 🙂

LpDiwali

Prilagajanje svetlosti ekrana napajanju (elektrika, baterija) je najbolj normalna stvar na svetu (manjša osvetljenost=daljša avtonomija na bateriji).
Ko boš na bateriji, poskusi s pritiskanje Fn+F8 (tako je pri meni, poiči znak s sončkom in puščico navzgor)) doseči primerno osvetlitev. Lahko da je pri tebi malce drugače, na mojem Clompaqu je pač tako.

Pri meni se sicer tudi opazi razlika v svetilnosti zaslona, ko je prenosnik na bateriji, ampak ne rabim preveč “gledike matrat”.

LP

Tota Senka

V nadzorni plošči poišči ikono “možnosti porabe”, kjer si lahko spremniš nastavitve prenosnika pri delovanju na omrežno napetost in pri delovanju na baterije.

Običajna shema je, da na baterije dela z manjšo svetilnostjo ekrana, ekran se ob neuporabi račučnalnika prej izključi oz. se vključi screen saver, prej se izključijo diski…, vse to zaradi varčevanja z energijo (da ti baterija dlje zdrži). Seveda lahko nastavitve spremeniš, svetilnost zaslona pa lahko seveda tudi kadarkoli sproti prilagajaš s tipkami na tipkovnici (podobno kot tui glasnost zvočnikov…)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close