fenomen laptop+miška+tipkovnica
Zgodilo se je kar naenkrat 🙂 Res je, da mi je laptop javil nek error – pa ne vem zdaj kakšen.
Imam laptop Compaq Presario 900, windows xp, uporabljam pa navadno miško in ne tisto, ki je na laptopu.
In kaj je problem? Če imam vklopljeno miško, miška dela, ampak na tipkovnici se mi namesto določenih črk (jklo…) pojavijo številke. Kao da tipkovnica ne dela oz, jaz ne morem delati s številkami namesto črk.
Miško odklopim, tipkovnica še vedno namesto tistih črk kaže številke.
Namesto miške priklopim tipkovnico (tisto navadno), in pravilno dela tako tipkovnica na laptopu, kot tudi tista tipkovnica zraven.
Ker mi je z miško na laptopu zelo neudobno in zamudno delati, bi seveda rada uporabljala navadno miško. Nima pa latop dveh lukenj, da bi zraven tipkovnice priklopila še miško.
Se komu sanja kaj ga zeza???
Hvala!
Diwali
Baje imajo tudi prenosniki nekje podtaknjeno tipko NumLock, katera ob vklopu spremeni en del tipkovnice ( s črkami) v številčnico. Poglej v navodila, kako to izklopiš – najverjetneje kaka kombincija tipk. lahko da je to to.
kar se pa prostih lukenj tiče pa – najverjetneje gre za usb priključke in za te reči se dobi v trgovincah tudi razdelilce.
Hmmm, bi znalo biti tudi to ja … BUT … kot pravijo angleži … imam neko čudno tipkovnico, sumim, da je izvor laptopa v Franciji in tipke numlock ne znam definirati … sem pa pretipkala vse tipke in probavala, če bi se kaj odklopilo, pa zmeraj dobim ven tiste trapaste številke.
Seveda se mi ob tvoji predpostavki postavlja vprašanje, kaj ima s tem opraviti miška in dodatna tipkovnica … hmmmm …
O luknah pa takole: nimam usb miške, tako da imam samo eno lukno, ki pa jo zasede dodatna tipkovnica. Čeprav mi ni jasno, kaj ta dodatna tipkovnica naredi z laptomom, ker mi prav ona omogoča, da mi tipkovnica na laptopu dela normalno.
Eh jajca…
Forum je zaprt za komentiranje.