Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ker vem da je tukaj nekaj word/excel expertov..

Ker vem da je tukaj nekaj word/excel expertov..

…bi vas prosila če bo kdo vedel…

V excel sem v stolpec vpisovala mail naslove, vsakega v svojo vrstico. Zdaj jih imam nanizanih cca 500. Na vse te mail naslove sem hotela hkrati nekaj poslati in sem jih copy/paste prenesla v vrstico send to. No in sem to tudi naredila, in je nastal problem: med vsakim naslovom moram narediti vejico, če želim da bo poslal. To je pa takoooo zamudno da mi je kar slabo.

Ali imate kakšen nasvet kako bi to poenostavila?

Na nek način je zelo grdo pošiljati skupinsko pošto na način, da so vsem naslovnikom vidni naslovi vseh drugih. Iz tega razloga ti predlagam, da si v svojem poštnem programu skreiraš skupinski naslov in daš v skupino vse te naslove.

Bom poslala pod undisclosed receipts, tako da ne bo vidno komu sem poslala.

Aja, to je potem drugo.

No, mislila sem, da se bo z metanjem naslovov v skupino rešil tudi problem tvojih vejic – odvisno od poštnega programa sicer.

Skopiraj kolono v word.
Označi kolono in skonvertiraj tabelo v tekst, s tem, da določiš separator podpičje. Potem pa samo še c/p v bcc vrstico outlooka.

Sicer pa, če imaš naslove v enem stolpcu v excelu, potem desni stolpec napolni z vejicami, označi polne celice v obeh stolpcih in vsebino kopiraj v polje za naslove v pošti. Naredi sicer nekaj odvečnih presledkov, a načeloma deluje (sem poskusila v MS Outlooku).

To je ena taka zelo kmečka rešitev.

Merenge hvala, je kmečko ampak deluje, in prihranila si mi pomoje da najmanj tri ur dela in živcev! :)))

NatašaH, hvala tudi tebi, samo si malo preveč strokovna za mojo kmečko pamet 😉

Hvala lepa še enkrat!

Nič ne rabiš konvertirat, ampak samo spoji v wordom – ti bo čarovnik pomagal.
Shrani excelov dokument – prvo vrstico stolpcev poimenuj in zapri dokument.
V wordu oblikuj besedilo, ki ga želiš poslati (če imaš v excelu tudi imena in priimke, lahko pisma personificiraš), pojdi na ->orodja ->pisma in pošiljanje ->spajanje dokumentov ->e-poštna sporočila ->uporabi trenutni dokument ->prebrskaj (najdeš excelovo tabelo v kateri imaš naslove, označi list na katerem imaš – navadno list1$) ->v redu ->v redu (še enkrat)
->tukaj pa imaš na izbiro naslovni blok; pozdravna vrstica; elektronska poštnina; več elementov in izberi -> več elementov – poklikaj kar želiš imeti v dokumentu in klikni vstavi – med posameznimi celicami moraš narediti presledek, npr. označiš naj ti da naziv, naslov in pošto in ti bo v wordu izpisalo “naziv””naslov””pošta” – vmes daš presledek ali pa enter, če želiš imeti v stolpcu), klikneš v redu, ter klikneš naprej:predogled poštnega sporočila – tu ti vse naniza.
-> klikneš naprej:dokončanje spajanja ->elektronska pošta in imaš možnosti:
Za: (tu klikneš na kurzor in označiš kakor si poimenovala stolpec v excelu, kjer imaš e-naslove
Zadeva: (kakšen naslov želiš dati sporočilu)
Oblika Pošte: če označiš html, bo sporočilo izgledalo tako, kot da bi vpisala vsebino v noprmalno e-pošto, če boš izbrala Priloga, ti bo dalo wordov dokument kot priponko, Golo besedilo pa ne vem kaj naredi:)
In dokončaš.

Na tvojem mestu, bi prvo poskusila enim trem sodelavcem poslati – narediš excelovo tabelo z vsemi podatki (ime, priimek, podjetje, naslov, e pošta,.. – vsakega v svoj stolpec – stolpce poimenuj, ter greš po vseh korakih, ki sem jih napisala.

Tukaj zgleda komplicirano predvsem zaradi mojih komentarjev, je pa v praksi čist simpl. Če večkrat potrebuješ pošiljanje enega dokumenta (predvsem vabila ipd) je tole fajn način.

Če nisem pomagala tebi, sem pa vsaj upam, komu drugemu.

Aja, po tem načinu ne potrebuješ nobenih vejic dajat in nihče ne vidi komu vse si poslala, ampak se zdi, kot da je dobil le on. Jaz navadno vključim še stolpca spoštovani ali spoštovana ter gospod oz. gospa.

Hvala Lenchi, za zdaj imam problem rešen, bom pa poskusila da bom vedela za drugič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close