spletna stran
Pozdravljeni imam en problem jaz sem kupil domeno in plačal gostovanje na enem strežniku.Sedaj pa neznam kako bi uštimal spletno stran da bo vidna na netu.Vem da lahko plačaš za izdelavo strani.Ampak je predrago zoto sprašujem a kdo ve kje ima že gotovo spletne strani ni važno če bo na tej strani reklama ustvarjalca.Na netu sem našel že gotove strani ki jih lahko sam urediš do konca zahtevajo samo da pustiš njihovo reklamo ki se nahaja na spodnjem kotu te strani a kaj mi pomaga če pa ne znam da to stran aktiviram na netu.Od tega strežnika kjer sem vplačal gostovanje sem dobil uporabniško ime in geslo.Hvala vsem ki bi mi kakor koli pomagali da to stran uštimam in upam da bom še pred začetkom lige to stran sem imenoval nk-donat.com je ekipa malega nogometa mislim sem svojim prijeteljima da postavim sp. stran
Kupil si avto, sedaj si pa pogruntal, da rabiš še izpit?
Če imaš zakupljeno gostovanje, potem ne rabiš nobenih reklam – pač pa rabiš svojo spletno stran. Lahko je že kak narejen sistem, katerega si pač naložiš, ali pa vse tvoje iz nule.Odvisno od želja, potreb, znanja… V vsakem primeru pa rabiš nekaj znanja, če hočeš sam to postaviti. Najlažje ga dobiš, da klikneš na Strička G in se lotiš učenja.
Samo vsebino naložiš na strežnik s kakim od ftp programov – se pa da tudi z navadnim raziskovalcem. tu seveda rabiš podatke, katere si dobil od g-serverja.
Me pa zanima, kaj je zate “predrago” ? Je to vse, kar je več od zastonj? Ker vse izdelave spletnih strani se vseeno ne merijo v tisočicah…
Hvala vsem za predloge in pripombe toda zgleda nebo nič od tele strani, ker sem premalo podkovan znanjem.hotel sem samo spletna stran vsebuje glavno stran potem FORUM-FOTO GALERIJO-KONTAKT-(raspored tekem oziroma REZULTATI) O EKIPI.potegnil sem tudi ne bmv desing gotove strani sam jih urediš ampak ko sem je hotel dati na server se je zataknilo nevem kako naprej.Vsem,ki bojo kakor koli pomagali se zahvaljujem.LP
samo to ? 😉
To je pravzaprav potemtakem že en pravi mali portal, katerega seveda z določenim html/php znanjem ni noben problem postavit… je pa res še to, da rabiš potem tudi za ažuriranje le tega določeno znanje. Sicer minimalno, ampak vseeno.
Glede na kompleksnost zadeve ti bi vseeno priporočal, da tvegaš nekaj evrov ( ali pa če nafehtaš sosedovega mulca ), pa ti nekdo to postavi in razloži, kako se potem tista reč vzdržuje.
Druga varianta pa je še vedno le lastno znanje. Na netu je ogromno teh učbenikov o htmlju, phpju in tudi za vsak portal posebej in za vse skupaj velja – kjer je volja je pot.
In še – da nisi naročil tisti najmanjši ( en euro) paket? V 10 mb boš težko vse tisto stlačil.
Ni 10 mb prostora malo več 200 mb :).Pa mi ti povej prosim če se ti da pogledati na google ( zvezdje gorje) to je isto spletna stran o nogometu v katerem igra tudi moja ekipa jaz sam pa sam plačal domeno in gostovanje in sem mislil to do aprila da bi uštimal približno kod imajo tudi oni (zvezde gorje).Ker vem da si ekipa sama plačuje igrišče in ligo vem da nimajo da bi plačali 150 eurov še za tole.Če se ti da pogledati na tole stran ZVEZDE GORJE in mi vasj povej koliko bi moral nekomu plačati za tako stran da nebi bilo preveč 100,150,200.Jaz pa imam domeno nk-donat.com prostora na strežniku pa imam 200 mb. Hvala za odgovor
Tista stran uporablja Joomlo – sama osnovna inštalacija le te je sila preprosta. Morda imaš že v nadzorni plošči kako ikonico, pri kateri to z enim klikom urediš.
Druga reč je priredba same joomle oziroma kakega csm portala. Verjetno bi to znal že kak “sosedov mulc”. je pa marsikaj odvisno tudi od tega, kdo jo bo napolnil z vsebino. če boš to sam, zna biti za samo postavitev tudi 100 evrov že dovolj.
In tako sva še pri tretji reči: vzdrževanje spletne strani. Sistemi csm ( joomla itd) so sicer enostavno za vzdrževanje, sestavljanje spletnega mesta, ampak vseeno pa se rabi za to neko določeno znanje in nekoliko spletne orientacije. Saj… tudi v Wordu ne zna ravno vsak vsega narest, pa čeprav je narejen za množice.
če naročnik kmalu osvoji to spletno osnovo, potem je taka “joomla” praktično najugodnejša rešitev. V kolikor je pa samo osnovno znanje računalništva oziroma nezainteresiranost preskromna, se pa ta prednost csm sistemov izniči, saj spet vse ažurancije padejo na skrbnika… to pa ponavadi spet ni zastonj.
Spletnih oblikovalcev je na netu malo morje – morda ti bo kak simpatizer nogometa to celo zastonj napravil 😉 Po drugi strani pa – če greš na kavo, plačaš kavo. Če želiš zraven še večerjo, plačaš še večerjo. Simpl, ane? 😉
V kolikor se boš pa sam malo poigral, pa – najprej pobaraj g-server, morda imajo že prednameščene skripte… je pa forum joomle na http://slojoomla.si/[/url], kjer je napisanih veliko vodičev.
Forum je zaprt za komentiranje.