Najdi forum

pregrevanje grafične

Ker me že par dni po npr. pol ure igranja iger vrže ven na namizje sem z Everest Ultimate edition in SpeedFan preverila temperature procesorja in grafike:

Everest Ultimate Edition:
Temperature:
Procesor 31 °C (88 °F)
GPU Diode 72 °C (162 °F)
Seagate ST3160827AS [ TRIAL VERSION ]

Ventilatorji:
Procesor 3444 RPM

SpeedFan:
Temp1: 25-30°C
Temp2: 25-30°C
Temp3: 69-71 °C (to je verjetno grafika?)

V glavnem, kaj to pomeni? Bo treba na servis?
Računalnik je star 2 leti in pol. Do sedaj takih problemov z istimi igrami ni bilo.

Hvala za odgovor.

Če meče ven iz igre še ne pomeni da je krivec vroča….grafična.
Odvisno je tudi od kartice do kartice, zato ne bi moglo škodit, da poveš kakšno grafično karto imaš.

Se problemi pojavljajo točno in samo pri tej igri??

Grafična je Gigabyte Geforce 6600 128 mb.

Trenutno igram dve igri, in pri obeh me po kakšne pol ure vedno vrže ven na namizje. Ti dve igri igram že par mesecev in do sedaj še ni blo tega problema.

Računalnik sem zaprla, po kakšnih 2 urah spet vklopla in spet mi pokaže 70 stopinj. Da bi takoj po zagonu računalnika pokazalo temperaturo 70 stopinj, se mi ne zdi normalno.

Pa pred dnevi sem tu na forum poslala vprašanje o eni napaki:

Med igranjem ene igre se je pojavila napaka. Pisalo je, da se je gonilnik zaslona prenehal odzivati. Resetirala sem računalnik. V pregledovalniku dogodkov pa piše tole:

Vrsta dogodka: Napaka
Vir dogodka: nv
Zvrst dogodka: Brez
ID dogodka: 108

Opis:
Gonilnik nv4_disp za display napravo \Device\Video0 se je ujel v neskončno zanko. To ponavadi nakazuje težavo s samo napravo ali da je gonilnik naprave nepravilno programiran. Pri prodajalcu naprave preverite, ali je na voljo posodobitev gonilnika.

70 je res malo veliko za to kartico, no če je to sploh temperatura kartice.

Probaj si namestit RivaTuner http://www.softpedia.com/get/Tweak/Video-Tweak/RivaTuner.shtml ,eden najboljših programov za tweek in nadzor teh zadev.

Imaš nameščene nanjovejše gonilnike za grafično karto??

V Riva Tuner sem izbrala hardware monitoring:

-core clock : 450 MHz
-memory clock: 501,43 MHz
-Core VID non dimensional: 6,00
-Core temperature: najprej ni tu kazalo nič, nato sem izbrala setup, v data sources core temperatures in spet izbrala setup, nato pa v data provider izbrala NV Thermal Diode. Nato pokaže 75,08 °C.

Ravno danes sem namestila najnovejše driverje, pa nič bolje.

Tole je kar precej toplo.
Si kaj odprla mašinco in pogledala če ventilator sploh dela oz se vrti zadosti hitro in ali je hladilnik dobro pritrjen na kartico?

Pa spihaj prah ki je tam okoli.

Ventilator sicer dela, samo ne vem, če zadosti. O tem hladilniku nimam pojma, kje naj bi sploh bil. Praha pa skoraj ni. Bom ga očitno morala odnesti na servis.

In če bi morala kupit novo grafično, kakšna pa bi bila primerna za ta pc:

Mainboard : Gigabyte GA-K8NF-9
Chipset : nVidia nForce4
Processor : AMD Athlon 64 3000+ @ 1800 MHz
Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR-SDRAM )
Video Card : Nvidia Corp GeForce 6600
Hard Disk : ST3160827AS (160 GB)
DVD-Rom Drive : TEAC DV-W516GD
DVD-Rom Drive : GQ1288C UQR788R SCSI CdRom Device
Samsung SyncMaster – 19 inches nima DVi

Katerikoli GeForce, pazit moraš le na vodilo.

Hladilnik je pa tista stvar na grafični kartici, na katero je pritrjen ventilator.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close