Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Med drugim naj bi novela zakona prepovedovala celo posest orodij namenjenih varnostnemu testiranju računalniških sistemo

Med drugim naj bi novela zakona prepovedovala celo posest orodij namenjenih varnostnemu testiranju računalniških sistemo

Šturm in njegovi svetovalci ga pa pihnejo.
http://www.varnostne-novice.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1453&Itemid=1

Kot kaže se na Ministrstvu za pravosodje pripravljajo na eno najbolj inteligentnih novel Kazenskega zakonika RS. Med drugim naj bi novela zakona prepovedovala celo posest orodij namenjenih varnostnemu testiranju računalniških sistemov. Zadeva je videti tako, kot bi z zakonom prepovedali posest kladiv, žag, sekir in nožev. Vsa našteta orodja je namreč mogoče uporabiti za storitev kaznivega dejanja umora zato minister Šturm predvideva, da večina državljanov kladiv ne uporablja samo za zabijanje žebljev. Prepovejmo torej tudi prodajo kladiv, žag, montirnih želez (pajsarjev) itd.!

Težko boš naučil starega bika, da bo dovolj poskočen za današnje čase. Vsaka vlada ga tu pa tam pošteno pihne (in to ne le pri nas, na srečo sedanji že dokaj hitro pohaja sapa. Volitve bodo letos, kam bo potem krenil naš evropski voziček, bomo kmalu videli. Moj stari ata so rekli, da je treba kurbe zamenjat, pa kurpleraj nekaj let splet laufa z dobičkom. Skratka, ne gre se preveč sekirat zaradi takšnih in podobnih malenkosti.
Aja, kmal bi podabu: En’ga res srečn’ga pa zdrav’ga vsem forumašicam in forumašem, zlasti prvim seveda, ki nas redno razveseljujete tule. 7. ne bodite preveč hudi na podražitve, raje si zapojmo tisto: Saj po novem letu boljše bo! Verjamem, da bo! Moramo speljat ta voz naprej, pa tut če vmes kdaj mal cuka!

Ta predlog zakona je tako, kot tudi že veliko predlogov pred njim,
samo odsev dejstva, da zakonodajna veja oblasti (državni zbor)
ne opravlja svojega dela in da si izvršilna veja oblasti (vlada)
prilašča zakonodajne pravice. In da izvršilni del trpi zaradi politikanstva, ter da se povratna menja stroke preko raznih ministrstev, do državnih sekretarjev in da mnenja civilne družbe, mogoče preko državnega sveta vztrajno ignorirajo in pozabljajo.

Iz moje strani bom poskrbel, da bodo nagrade za nesposobnost sledile konec 2008
(sicer jih pa tudi do sedaj nisem nikdar volil).

Mislim da so te predloge pripravili kar policisti iz terena (mogoče
iz kriminalistične smeri, kjer se s tem bolj ukvarjajo).
Bolj me pa čudi mlačen odziv raznoraznih podjetij, ki se ukvarjajo
z računalniško varnostjo (Arnes – CERT) in podobni, namesto da bi
državi konkretno povedali, da ga je zopet “pihnila” na celi črti.
Torej je npr. program telnet čisto orodje za vdiranje.
Ah brez veze se je razburjati, jaz sem svoje že napisal na email
in ga poslal tej skupini, ki piše ta predlog, kakšno je moje
mišljenje in da naj se malce zresnijo, ko uporabljajo moj denar
za “čudovite” predloge.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

To se ne dogaja samo pri nas, ampak tudi drugod. Poglej npr. samo američane, kako so jim veselo vzeli pravico do odvetnika, pravico do sojenja, do tega, da so doma, ko jim preiskujejo stanovanje, do tega, da jim prisluškujejo, ipd … brez kakršnekoli razprave v kongresu. Bušiji so enkrat ponoči natisnili zakon in potem ga je kongres še isti dan potrdil – valjda, da ga nobeden kongresnik ni prebral. Tistih par kongresnikov, ki so na ves glas protestirali, pa so razglasili za norce, ki gredo teroristom na roko.

Ko američani dobijo čipe v telo, bomo vsi ostali kmalu sledili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close