nastavitev monitorja
nabavla sem si nov monitor (samsung 203B), a ga nikakor ne morem pravilno nastaviti…
slika je meglena.. inštalirala sem iz cd-ja kr naj bi bilo potrebno, a je bilo še slabše – na internetu sploh ni prikazovalo slik..
zanima me tudi kakšna je razlika med navadnim (analognim) in digitalnim priklopom (DVI?)?
hvala!
Domnevam, da imaš tudi računalnik že malo v letih, kajne? V tem primeru je lahko vzrok tudi neustrezna grafična kartica in njeni stari gonilniki. Pa refresh nastavi na 60 Hz. Morda gre le za začetne težave pri usklajevanju starih nastavitev z novim zaslonom, kar se pri nekaterih mašinah kar rado dogaja.
20-colski Samsungi zmorejo že po defaultu dokaj visoko resolucijo, ki je slabše kartice ne zmorejo. Poskusi še, ali je slika jasnejša pri nižjih resolucijah.
Hehe, samo Pero je tuki v ‘naravni resoluciji’.
Lepo, da ti je uspelo. Kakšne opazne razlike med analognim in digitalnim priključkom najbrž tvoje očke ne bodo zaznale. Lahko pa testiraš oboje. Pri digitalnem nekatere grafične kartice povzročajo minimalne težave. Ampak v takem primeru monitor še vedno lahko priključiš analogno.
lp Hinko
Naravna resolicija je dejansko število pikslov ekrana. Vsaka druga nastavitev grafične kartice povzroča to, da se želi ena točka prikazovati na dveh ali več pixlih, kar pa povzroči nejasno sliko. Ta pojav je najbolj viden v kakšnem Wordu.
Forum je zaprt za komentiranje.