Najdi forum

internet “na prazno”

Spet potrebujem pomoč računalničarjev, ki se bolj spoznate.
Tokrat me zanima, če je možno na kakšen način imeti internet v hiši, kjer trenutno ni interneta, niti naj se ne bi kakorkoli posegalo vanjo, investiralo v dodatne inštalacije.
Torej, imela bi internet brez priključkov, brez stacionarnega telefona, brez kablov.
Pri simobilu imam naročnino, gledala sem njihove pakete, ki vključujejo internet, a mi ni kaj prida jasno, še manj pa znam preračunati, koliko v realnosti znesejo paketi, ki jih ponujajo. 1 giga podatkov je v realnosti – kaj?
Pa tudi, izgleda, da je to bolj primerno za prenosnike, saj nikjer ne omenjajo tavelikih računalnikov.
To je edina možnost, ki se mi je je uspelo domisliti, morda pa obstaja še kaj drugega.Kker ne vem, prosim za pomoč, lahko mi prišepnete samo kakšen izraz, za katerim bi morala pogooglati, saj ne vem, kaj bi sploh morala iskati. Če sploh kaj.
Hvala.

Najprej lahko preveriš pri sosedih, če imaš kje v bližini kakega – sorazmeroma poceni se da vzpostavit brezžično omrežje, se pa potem seveda deli internetna povezava. Za normalne uporabnike je že navaden adsl do vrh glave zadosti, za hudo “zahtevne” oziroma neuke je pa lahko tudi najhitrejša preslaba.

če takega soseda ni, je seveda varianta tudi mobitel/simobil. reč je nekoliko dražja, prenos podatkov je omejen oziroma nad kvoto dodatno plačljiv in to pomeni, da lahko mirne duše pozabiš na kake downlovde filmov ( itak se povečini ne sme), muzike ( se tudi povečini ne sme ), medtem ko bi za surfanje in epošto moralo zadostovat.
Ali je za tisto mobi kartico prenosnik ali “tavelik” računalnik ni prav nič pomembno. važno je le, da lahko čim enostavneje tisti “mobi” priklopiš na računalnik in USB varianta sigurno ne bo kaj zelo napačna izbira.
Sicer pa – vsako tako reč je dobro prej nekoliko stestirat, sploh, če je v ozadju pogoj naročniško razmerje. Eni trgovci so pripravljeni se tudi zapeljati na dom s svojim prenosnikom in se preveri signal… odvisno pač, kje si, kolk se s kom poznaš….

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Recimo, da bi ga uporabljala le za surfanje, iskanje podatkov in pregledovanje pošte. Bi se dalo preračunati, koliko ur cca znese 1 giga podatkov? In morda se da, ne vem – na kabelskem kje preveriti, koliko zdaj porabim, za orientacijo.

Pa še to. Ali ta simobilova ponudba deluje kjerkoli imajo signal, ali je morda potrebno preveriti kaj drugega. Tja, kamor grem živet, so namreč bolj rovte pa ne bi lih, da plačujem za nič.
Odločit se pa moram čimprej, zato pls, HELP….ker brez neta ne grem nikamor, pol bom pa imela kakšnega tečnega sostanovalca na vesti 🙂
Res rabim pomoč čimprej. Sem tudi na Simobil že naslovila vprašanja…pa moram malo počakati na odgovor.

mene tudi zanima kako je kaj uporaben mobitelov instant paket?

Vse te pakete “instant internetov” moraš v rovtah preveriti, včasih tudi do metra ali dva natančno… (dejansko na mestu, kjer naj bi delala).
Je odvisno tudi od hiše,…

Imela sem instant internet in je pri nas zelo slabo lovilo (okolica Lj). 1 GB je dovolj za surfanje in prebiranje pošte.

Preveri, če je možno imeti zunanjo anteno. V hribih ti lahko taka antena naredi razliko med “za silo dela” in “dela s polno hitrostjo”. Take stvari sicer stanejo nekaj deset evrov, a je v takem primeru vredno tega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close