Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Prijavljanje v brezžično omrežje

Prijavljanje v brezžično omrežje

Pozdrafček!

Torej: Ko sem se danes dopoldne priključevala na internet, je računalnik javil da zaznava še dvoje brezžičnih omrežij v okolici (beri: sosedi) in me vprašal, na katero se priključi. Seveda je logično zahteval še network key…eno izmed teh dveh omrežij pa sploh ni bilo zaščiteno (ups!)!

Zakaj se ni AVTOMATIČNO priključil na moje lastno domače omrežje kot je znal to dosedaj, router pa imam 3-5m od prenosnika; sicer se mi je to zgodilo že pred parimi dnevi – in še nikoli predtem…morda pa moj kolege “preverja” če nisem pozabila gesla mreže (ha, ha, ha!)

Zakaj se dogaja omenjeno?

LP

Tota Senka

OK, ne razumem tega, da bi lahko bil signal drugega routerja/omrežja močnejši kot tistega routerja, ki je 3m stran od prenosnika. Poleg tega sta router in prenosnik v istem prostoru…

Kaj bi še lahko bilo drugega, da računalnik “predlaga” priklop na drugo brezžično omrežje?

Lp

Tota Senka

Tudi meni je router zaznal soseda ,čeprav ga imam, kot ti,poleg računalnika.Na brezžičnem PC-ju se je izpisal njegov naslov.
Poglej nastavitve routerja in bodi na številki 1, saj rad samodejno, spreminja nastavitve.

Povem, kar so me naučili in je pomagalo.

Bo kdo drug povedal več.

No da te čisto malce popravim: ne zazna ga router ampak wirelless modul v računalniku…

Ja, moje lastno omrežje JE na poziciji 1, zaznavam pa še druga (seveda: sosedje)…danes spet…in spet “predlog” za priklop v tuje omrežje…

Why?

LP

Tota Senka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close