Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija asus – kje odprem porte?

asus – kje odprem porte?

ma sej vem, da ste že 100x pojasnjevali, ma ne ne najdem tisto, kar me muči, pa prosim če lahko še 1x poveste:
mamo asus wl500g router, emula pa javlja Low ID, si mislim, da moram porte odpret na routerju, grem v nastavitve, tle pa tema. a kdo mogoče ve, točno kje v teh nastavitvah se to napiše? vem, katera porta (vsaj mislim), ma ne vem, kam nastavljat – NAT settings, kaj pa potem?
prosim, prosim!
hvala.

Pojdi v nastavitve routerja in tam poišči možnost Port Forwarding…
Drugače pa si na tej strani poišči svoj router in preberi navodila…
http://portforward.com/routers.htm

Greva, naredit tole, bom malce hitreje pisal, ker vidim da se ti mudi 🙂

torej prijavi se v router
– NAT settings
– Virtual Server
– v port range vpišeš začetni port za emule (odvisno katerega imaš v emulah) npr: 4662
– v polje Local IP vpišeš IP naslov tvojega računalnika (glej opomba spodaj)
– v polje Local port vpišeš isti port npr. kot si ga prej vpisala
V okencu Protocol si izberi kar oboje

– če imaš v emulah definirana dva porta – npr.: 4662 TCP in 4672 UDP
potem ponoviš gornji postopek, s tem da napišeš najprej port 4662
potem pa še isti postopek za port 4672

OPOMBA spodaj:
– IP naslov od računalnika vidiš tako:

– start
– zaženi
vpiši cmd.exe in enter
vpiši ipconfig /all

pa poglej tam ko ti piše IP naslov – 192.168.xxx.xxx

seveda na svojem računalniku lahko/moraš:

– ugasniti lokalni požarni zid (start – nastavitve – nadzorna plošča,
Požarni zid – ugasni)
– ali ga pa preprogramiraj

če kaj ne gre – se oglasi

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Še točen link: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Asus/WL-500G/eMule.htm

klemenxx in snežko, blagor vam in vam podobnim, ko so vam te reči tako jasne.
in še preden se lotim, bi rada klemnaxx še to vprašala:
ip od mojega pc-ja ni fiksen, ampak se “samodejno” pridobiva, kar jaz razumem, da je danes tak, jutri pa bog ve kakšen. zakaj pa je potem potrebno pisat ip od pc-a v nastavitve routerja?

Poglej – nekako takole ti bom napisal:

– danes imaš tak naslov, jutri drugačen naslov

ali pa

imaš vedno isti naslov

V katerem primeru bi ti fant vedno prinesel rožice ??

Pa dajva, raje malce drugače:

– zakaj ne bi vedno imela isti naslov, pa ne bo problema..

še drugače – povej kako se povezuješ na internet -oz. na router ??
brezžično
ali z žično povezavo do routerja ??

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

na router s kablom, potem pa v T-2.
kako torej do vsakodnevnega šopka? 🙂
tnx

še 1x za vsak slučaj, bom bolj jasna (čeprav je verjetno vsem vam vse jasno, sam meni bolj malo ..) – na tem PCu, kjer je emula, grem s kablom do brezžičnega routerja. zadej za vsem pa je T-2.
ali torej moram na tem PCu nastaviti statičen IP?

Ni ravno rešitev / kvečjemu upanje, da bo kljub vsemu delovalo… a NI pravilo…
Osebna izkušnja s t-2: Meni se dinamični IP (v pogodbi je bil tako definiran) v nekaj mesecih ni niti 1x spremenil (pa sem živela v mestu in ugašala – pa se mi je vsakokrat dodelil isti naslov).

PS: tudi ASUS router 🙂 … pod njim pa fiksni IP naslovi, ki so predvideni za lokalna omrežja

Lp, Su4x

Su4x, torej imaš ti v routerju napisan dinamični ip? sem te prav razumela? in ti deluje?

Saj ni važno, ali imaš na tedvaju statični ali dimanični ip – tam pri njih je to že poštimano, da te vedno najde. Važni so “lokalni” Ipji, to so tisti, kateri so v domačem omrežju in torej tudi tvoje emule mašince.

Ruter ima znanji ip ( recimo od tedvaja), nato pa ves promet preusmerja na lokalne IPje. Če jih (ruter) sam dodeljuje ( dhcp), potem jih ustvarja naključno in imaš (lahko) vedno drugačnega. Za preusmeritev na ruterju pa pač rabiš vedno isti IP, saj sicer “ne ve, kam dati” paketke.

To pa lahko dosežeš tako, da vpišeš v svojem računalniku svoj statični IP, DHCP na ruterju pa ali omejiš ( da bo izven tvojega statičnega), ali pa izklopiš ( bodo morali pa vsi računalniki v omrežju imeti statičen IP ).

Lahko pa tudi gospodu ruterju dopoveš, da si ti ti in da rabiš vedno enaki naslov in da naj te drugič za božjo voljo prepozna in seveda rezervira zate tisti IP… to pa se da na podlagi ( mislim da ) MAC naslova – skupek ene parih črk in številk ( npr: D3-4H-HK …. ), katere ima zapisana vsaka strojna oprema. V tem slednjem primeru bo še vedno dinamično naslavljanje notranjih IPjev, ampak boš točno enega imela rezerviranega za točno en računalnik. In tako bi potem tudi tista preusmeritev ( klemenxx) lepo delovala

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close