Najdi forum

skrt file ali mapa

živjo
nekje sem zasledila (nisem računalniški maher, bye the way :)), da se lahko skrani skrita kopija fila na računalniku. Zanima me kako narediš, da je skrit file in kako ga potem najdeš in prebereš?
Rada bi si pač dala neke dokumente v skrito, vendar ne vem kako jih potem najti.
Vem da je to za vas verjetno otročje lahko, a ja z se na te reči ne spoznam najbolje
Hvala vseeno za vse ki bodo pomagali

Milenkica

Tako skrivanje je tako, le pogojno. Vsaka datoteka ima ene lastnosti, do katerih prideš, če klikneš z desno miškino tipko nanje in izbereš “lastnosti” – nekje vidiš tudi polje “samo za branje” in nekje tam zraven tudi “skrito”. Če je pri “skrito” narejena kljukica, je datoteka potemtakem skrita.
Obenem moraš pa še imeti v “raziskovalcu” ( Moji dokumenti.) v nastavitvah obkljukano kljukico pred ” ne prikaži skritih datotek” ( oziroma nekaj takega piše). Če sta torej obakrat narejene kljukice, je datoteka skrita. če ene ali druge kljukice ni, datoteka NI skrita.
Vidiš jo potem najlažje tako, da v raziskovalcu odkljukaš tisto polje, pa se ti prikažejo tudi te kao skrite datoteke.

To je v bistvu skrivanje pred samim sabo, za kako bolj resno reč, bo verjetno potrebno imeti kak dodaten program ozroma kar svoj uporabniški račun pod geslom. 😉

Drugač je pa tudi cela vrsta programov, ki ti skrijejo datoteke. Naprimer Free Hide Folder.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close