Najdi forum

acsess 2003

v knjižnici sem si vzela knjigo acsess 2003, pa me zanima, če je ta knjiga dobra in ali se bom v njej naučila tisto kar potrebujem ( VISUAL BASIC, C++ ali JAVA in podatkovne baze SQL ali ORACLE). Morda se zdi komu čudno vprašanje, ampak o teh programih nimam pojma, pa vem da se jih bom lahko naučila, saj tudi o wordu, excellu, internetu nisem imela pojma, pa sem se jih v dveh mesecih naučila v piko. Upam, da se bom tudi teh programov v pol lata kaj naučila. Vidim da danes brez tega več ne gre, če hočeš dobiti službo.
.

Se mi zdi da je za začetnika kar dobra, zanimajo pa me še vaši komentarji.

Bi mi bil lahko kdo tu na forumu v pomoč, če bi imela pri učenju teh programov kakšne težave?

Saj bi šla na tečaj, pa jih v našem kraju ni – smo precej majhno mestece.

Access je baza podatkov, ki podpira tudi izdelavo querijev (poizvedb), form, reportov ipd. Na formah lahko stvari avtomatiziraš s pomočjo jezika VBA (Visual Basic for Aplications), ki je neka okrnjena različica Visual Basica 6.

S to knjigo se boš torej naučila nekaj o bazah, tabelah, povezavah, kjučih,… Tu se pa podobnost z MSSQL ali Oracle bazo konča.
Z VBA se boš naučila nekaj Visual Basica 6 (trenutno je izšla verzija 9 in je preeeeecej drugačna od 6).

Menim, da si si zadevo zastavila malo iz napačne smeri. Izberi si nek programski jezik (za začetnika bo verjetno VB kar pravšnji, morda tudi java ali c#(z njega lahko kasneje prešaltaš na javo ker sta zelo podobna, dobiš pa tudi neke osnoce za c), nikakor pa ne c++) in eno od baz.

Knjig v angleščini je na to temo ogromno, pomoči na netu tudi, seveda pa ti bomo tudi tule pomagali če se bo kje zataknilo.

prosim, če mi lahko napišeš točen naslov knjige, ki mi jo priporočaš – najboljše bi bilo če bi bila v slovenščini, kajti angleščine ne obvladam toliko, da bi se lahko z njo učila.

Sem tečna, ampak kot pravim, teh programov bi se res rada naučila, pa ne vem niti kje začeti.

Hvala in lep dan želim.

Če sem malce zloben, ti bom pripomnil – znanje računalniške angleščine
je pogoj za delo z sistemi, drugače no go 😉

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

http://www.google.si/search?hl=en&q=VISUAL+BASIC+slovenska+navodila&meta=

http://www1.fov.uni-mb.si/RII/vaje/ucbeniki/Vaje_Access_XP.pdf
http://office.microsoft.com/sl-si/access/FX100487571060.aspx

drugače pa pasadena Access za telebane

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

se opravičujem, ker zadnjič nisem bila dovolj natančna. Potrebujem kakšno knjigo v pdf-ju od visual basica ali c++ ali Jave. Lahko je v angleščini, ampak biti mora za čiste začetnike:

Hvala in se vam opravičujem, ker tako težim ampak v naši knjižnici je samo access 2003, vi pa pravite, da se iz te knjige ne bom naučila VB- tako sem vsaj razumela.

Če mene vprašaš, Klemenova pripomba o znanju angleščine sploh ni zlobna, ampak zelo na mestu. Enostavno brez relativno enostavnega razumevanja angleščine v ITju nimaš kaj iskati.

Jaz bi ti priporočil tako: najprej se nauči SQLa. Instaliraj si eno verzijo MySQLa, ali pa MSDE, lahko tudi z kakšnim SQL explorerjem šariš preko ODBCja po Accessovem MDBju. Ali pa paradox, whatever. Itak nimaš velikega projekta.

Recimo, da naložiš MySQL zastonjsko verzijo, instaliraš server, poiščeš eden GUI vmesnik, ki ti je všeč, meni zadostuje predpotopni, 5 let stari MySQL Front 2.5 (zdaj http://www.sql-front.com/). Povežeš se na mysql server na svoji mašini, Narediš novo bazo (bazo MySQL pusti pri miru, dokler vsaj malo ne osvojiš stvari) in v njej kreiraš nekaj tabel. Najprej se lotiš preko grafičnega vmesnika, potem začneš delati ročno. Recimo, naprej skreiraš tabelo zaposlenih:
[code]
CREATE TABLE `seznam_zaposlenih`(
`id` INT (3) UNSIGNED DEFAULT ‘0’ AUTO_INCREMENT,
`ime` VARCHAR (20) DEFAULT ‘0’, `priimek` VARCHAR (20) DEFAULT ‘0’,
`delovno_mesto` VARCHAR (20) DEFAULT ‘1’,
`spol` ENUM(‘moški’, ‘ženska’),
PRIMARY KEY(`id`), UNIQUE(`id`), INDEX(`id`)
)
[/code]
Nato v to tabelo vneseš novega zaposlenega, recimo:
[code]
INSERT INTO `seznam_zaposlenih` SET
`ime`=’Matjaž’,
`priimek`=’Prelog’,
`delovno_mesto`=’vzdr. raè. omrežja’,
`spol`=’moški’;
[/code]
Nato jih vneseš še nekaj, različnih imen, spolov in poklicev ter začneš delati poizvedbe. Recimo, zlistaš vse ženske:
[code]
SELECT * FROM `seznam_zaposlenih` WHERE `spol`=’ženska’;
[/code]

In tako dalje, in tako naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close