Najdi forum

Zanima me kateri prenosnik kupiti,katere znamke.Cenovno nekje do 1300 eu.
Hvala za odgovor.

Torej, naj opišem svojo zgodbo, kako sem jaz pred štirimi leti kupoval svojega.
1. Imel sem star računalnik, potreboval sem novega.
2. Na živce so mi šli kabli in veik monitor
3. Vedel sem, da bom kupil digitalni fotoaparat; nekako mi je bilo vnaprej jasno, da prav hudo slik ne bomo več razvijali, kako bomo potem kazali slike tašči in vsem ostalim – jih bomo klicali za računalnik ali bomo računalnik prinesli s sabo za mizo ali na Dolenjsko, kot foto album?
4. hotel sem gledat posnete filme iz interneta ipd., torej sem rabil širši ekran (takrat so se pojavljali prvi 15,4″ ekrani)
5. ves čas sem uporabljal visoke resolucije (npr. 1024×768 na 15″ ekranu), torej je moral zaslon ločljivost 1680 x 1050
6. slutil sem, da bo vse šlo na wireless – torej je računalnik moral imeti tudi to.
7. če sem kam hotel iti z računalnikom od doma, sem hotel ohraniti kable lepo napeljane (torej sem si kupil še en napajalec in miš, ki sta bila ves čas pripravljena v torbi in sem računalnik samo odklopil in dal v torbo in šel, če je tako naneslo)
Torej, poanta zgodbe je, da sem temeljito razmislil o mojih potrebah in namesto o procesorskih GHz in velikosti diska in ostalem sem razmišljal o dodatni opremi ter funkcionalnih lastnostih. Tebi priporočam isto.
Če bi sedaj kupoval računalnik, bi spet kupil še en napajalec, video kamero; mogoče bi razmislil o tem, da bi si kupil model, ki se da uporabiti tudi kot tablični (kot zvezek). Če boš računalnik malo nosila okoli, bi za ta denar lahko dobila že kakšen model s 17″ ekranom (sploh kakšen pol leta star notesnik) – ker majhnosti ni potem tako pomembna.

Za kakršenkoli dodatni nasvet bi nam morala zaupati več o tvojih potrebah, življenjskem slogu, ipd. Jaz sem o nakupu razmišljal in počasi zbiral informacije več kot pol leta. Pa delam v računalniški firmi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close