Najdi forum

Oblikovanje kazala

Pišem diplomsko, pa bi rada nastavila oblikovanje kazala. Menda se le to da nastaviti tako, da se tudi oštevilčijo strani ipd. Lepo prosim za jasna navodila oz. celoten postopek.

Prav tako me zanima kako nastaviti številčenje strani od 5 dalje. 5 stran naj bi bila torej prva in na koncu 50 od 50 in ne 50 od 55.

Lepo prosim za pomoč. Hvala že v naprej!

Pozdrafček!

Torej: kazalo izdelaš s pomočjo slogov.

Za vsak glavni in vsak podnaslov v poglavju s slogom določiš obliko naslova. In SAMO če delaš s slogi, bo računalnik pravilno zgeneriral kazalo – seveda zraven tudi avtomatično številči posamezne strani. Če delaš naslove s pomočjo slogov, to tudi pomeni, če vrivaš neko dodatno besedilo v že obstoječi tekst on sam preštevilči strani v tekstu in potem seveda tudi v kazalu

Glede številčenja, da naj bi začel s stranjo 5 in jo številčil kot 1.?

Jaz sem naredila takole:
Uvodni del v moji DN je moral biti številčen rimsko (I,II,III,…), glavni del pa arabsko (1,2,3,..) in iz tega sem morala naredit kazalo, torej nista smela biti dva dokumenta, ampak en sam!!!

Rešitev?

Na koncu rimsko številčenega dela sem naredila/vstavila odsek, za njim pa vstavila (copy/paste) še arabski del in kazalo je bilo OK. tudi ko sem pozneje še vstavljala neke slike in grafe, je kazalo vedno “štimalo”.

Tudi tebi predlagam: na koncu “petih neštevilčenih” strani vstavi odsek, nato pa vstavi še ostali tekst, ki bo od pete srani naprej normalno številčen: 1, 2, 3, …

Potem bo “štimalo” tudi tisto: 50 od 50 in ne slučajno 50 od 55, saj bo številčeno samo v drugem odseku in ne bo seštelo prvega!!!

Upam, da sem bila dovolj razumljiva 🙂

Tota Senka

Hvala za trud, vendar mi ne uspe. Meni vključi v kazalo prav vse naslove in ne le tistih, ki bi jih rada, torej glavnih. Kaj bi lahko naredila, da vključi le oštevilčene naslove in jih uvrsti v kazalo? Pri izbiri teh opcij ne najdem, so le naslovi 1, 2, 3….
Ker sem bolj laična, bi prosila za šolsko vodenje skozi postopek, če si pri volji.

Hvala!

Pozdravljena!

Verjetno nisi bila pozorna na sloge in je računalnik v kakalo vnesel tudi nekaj teksta iz poglavij, a se motim?

No, pa ti bom poskusila razložiti po korakih
(imam Office 2003)

V pogledu postavitve strani greš:

-Oblika
-slogi in oblikovanje
-Nov slog

Odpre se ti okno “Nov slog” in tam lahko določiš pisavo in velikost pisave za tvoj nov slog in ga tudi poljubno poimenuješ in seveda shraniš (odkljukaš kvadratek “Dodaj predlogi”).

Tako lahko določiš nove sloge za vse ravni kazala (od 1 do 9.9.9.9.9.)

Potem se striktno drži uporabe slogov za naslove. Vmesni tekst pustiš slog “navaden”.

Bodi pozorna! Računalnik bo naredil točno tisto, kar boš od njega zahtevala, torej bodi pozorna na sloge v tekstu – tudi jaz sem se malce za——– pri tem, ko sem kakšno stvar spregledala 🙂

Tota Senka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close