Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Lj.kabel, masicom, kabelski telefon

Lj.kabel, masicom, kabelski telefon

Kaj se dogaja v tejle združbi, kateri se je priključil še Telemach?
Kabelski telefon: telefoniram, nujen pogovor a glej ga zlomka, ali se pogovor, na cca 7 minut, samodejno prekinja, ali v slušalki zaslišim bibipanje kot nekakšno štetje impulzov,ali tisti na drugi strani pove, da ‘kolcam’ …
Internet: prekinja kot se mu zljubi. Morda na pet minut, lahko še manj,komod pa tudi za nekaj ur …..

Kličem na številko, ki naj bi pomagala v stiski vendar zopet naletim
na ovire. Monotoni glas avtomatske tajnice vztrjno ponavlja:
ste drugi v čakalni vrsti,
ste tretji v čakalni vrsti,
ste peti v čakalni vrsti in zopet
ste drugi v čakalni vrsti,
danes sem prišla do ‘ ste sedmi v čakalni vrsti’ in telefon je crknil.

Sprašujem tule, saj drugje ne morem, ker vedno naletim , v času uradnih ur na tehnika, ki mi vztrajno dopoveduje ,da bo krivda v mojem modemu
čeprav so ga že davno tega menjali za močnejšega. ( enaka pojasnila dobivam med uradnimi urami)

Ruter, nadstropje više sporoča, da ‘ zaznava brezčična omrežja enega ali več prednostnih omrežij v območju tega računalnika’ in seveda ostane brez signala. Tudi večkrat dnevno … pač kot se mu zljubi.

Z vsemi nevšečnostmi se seznanjam že toliko časa da vem, da krivda ni
v mojem računalniku pač pa pri njih.

Kaj sploh lahko storim? Se to dogaja še kakšnemu naročniku ljubljanskega kabla oz.masicoma v povezavi s kabelskim telefonom ?

Najlepša hvala za odgovor!

Iz tvojega jezno obupanega pisanja nekako ne razberem, ali imaš probleme z brezžičnim dostopom do routerja, ali imaš probleme z dostopom do interneta.

Če računalo na router priključiš s kablom, a internet deluje OK?

Sicer pa, danes je demokracija (kao) in na tem področju je konkurenca kar velika(vsaj v mestu), tako da če ugotoviš, da se nekdo dela norca s tebe enostavno odkorakaš drugam.

Vsaj jaz tako delam 🙂

ja, jezno obupano pismo sem napisala. Komod bi dodala – besno. Ne morem k konkurenci, saj sem na omenjeni net vezana za dobo 12.mesecev (pogodba)
Težave so tako z internetnimi povezavami, kot
s telefonom(kabelskim).. pravzaprav gre za paket
TV,internet, telefon.

V zvezi z routerjem je tako, da internet na računalniku, na katerega je(modem za vse omenjeno) router priklopljen deluje, računalnik povezan z routerjem pa ne ker gre, kot je napisano na ikonici za brezžično povezavo
‘moč signala nizka’ ali pa , kot sem napisala zgoraj ‘eno ali več prednostnih omrežij je v dosegu tega omrežja’?????? tega sploh ne razumem.
Ni pa vedno tako. Zna se dogoditi, da nekaj ur
deluje brez problema pa zopet ‘crkne’oz. je moč signala nizka 🙁

Ne vem če sem napisala razumljivo, sem še vedno
jezna in komaj čakam pomladi, da se izteče omenjeni rok.

Kakorkoli, najlepša hvala za odgovor.

Če te prav zastopim, potem imaš ti problem z svojim lokalnim brezžičnim omrežjem, za katerege moraš skrbeti sama in nima veze z internetnim ponudnikom. Če je signal (radijski valovi) prešibek, potem se povezava z routerjem pač prekine in nimaš povezave do routerja in posledično do interneta (nekako tako, kot lokalnega radia ne moreš preko antene poslušat na Kajmanskih otokih, ker signal pač ne seže do tja).
Najenostavnejša rešitev, ki pa vedno ni možna je ta, da prestaviš router bližje računalu (ali obratno), ostale možnosti pa so dodatne dostopne točke za brezžično omrežje ali pa dodatna usmerjena antena.

Če ima kdorkoli v bližini tudi svoje brezžično omrežje (ima svoj router) se lahko zgodi, da tvoj računalnik ujame tudi njegov signal. V tem primeru ti računalnik sporoči, da je v dosegu eno ali več prednostnih omrežij. Sama moraš potem nastaviti na svoje omrežje (če je edino tvoje prednostno, za to poskrbi računalnik sam)

problemov je en velik kup ( težko jih je strnit v enega)
S ponudnikom smo ga probali rešiti, vendar ne gre.
Najprej smo iskali krivdo v modemu, ga menjali …. vendar vse ostaja pri starem. Ne vem kako naprej niti nimam več moči, da raziskujem, saj se
vrtimo v začaranem krogu modema.
Pravzaprav so se največje težave pričele takrat, ko smo na morem priključili tudi kabelsko telefonijo.

Ma ah, bolje, da ne govorim. Bom počakala, da mine rok in eto mene
ponovno na amisu in telekomu 🙂

Najlepša ti hvala za trud.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close