mula miži:((
porti štimajo na routerju, na firewallu, pregledala sem že vse poste na to temo, ampak ta blesava žvau noče spregledat!!!
ko sem prvič mulo rihtala, sem se ravnala po vaših navodilih in je vse štimalo. Zdej mam na novo spucano in naloženo mašino (xp) in me ne mara…
Lepo prosim, če je slučajno kdo, ki ma kak živček in par minut odveč, da mi razloži, kje sem zamočla.
Hvala
ojla klemenxx:)
ugasnila firewall na xp-jih, pa ni razlike. na routerju so podatki pravi (ip je moj, vrata so geofnana…) sem šla ravnokar še enkrat skozi seznam kaj je treba nardit, pa sem povsod kljukce nardila, ta baraba hlevska se pa ne da.
če kej pomaga pri idejah: pred rihtanjem mašine je vse štimalo, ko mi je najdražji na novo naložil sistem, sem router preverila, če se je kej spremenilo, pa se ni, mulo sem naštimala tako, kot je bla prej in alles gute… in je res blo. cela dva dni, do trenutka, ko se je (citiram telemahovca) “zaradi prevelikega prometa” sesul modem. Whatever… čez pol ure je vse normalno delalo, razen zverine seveda. I Fata opet na posao. Provjerih usmerevalo, provjerih i zidove i njim slične stvari i nemoš verovat: sve b.p.?!?
mah, me ma, da bi jo odpeljala na zakol in si omislila novo žvau, sam pol se moram pa spet na novo dresirat:((
hvala za živčke:)
lp
če si vse preverila, ali si preverila tudi telemach, da ti
niso kaj omejili, vem, da so včasih znali kam kakšno kljukico pritisnit..
torej stanje je nekako takšno:
– zunanja vrata npr. tcp 6500 gredo na notranji IP naslov npr. 192.168.1.2
vrata tcp 6500
– zunanja vrata npr. udp 6700 gredo na notranji IP naslov npr. 192.168.1.2
vrata udop 6700
med usmerjevalnikom in računalnikom NIMAVA nobenega požarnega zidu več,
niti protivirusne zaščite, ki bi nama blokirala takšna vrata ??????
Si resno vse preverila ??
vsi odgovori so DA, razen telemacha. to moram pa še preverit, antivirusnega programa nimam v tem trenutku nobenega, ravno zaradi tega ker grem na sistem izločanja.
za telemachovce moram pa še mal živčkov zbrat. Sam tako kot zgleda zdejle, so res oni nekaj stisnili.
@hinko: glede na to, da je prejšnja verzija delala brez problema, bi z veseljem šla en korak nazaj. Kako pa pridem do kake starejše žvali?
Hvala in lp
Meni tudi ni delala nova verzija mule,pa sem jo dala dol in naložila staro verzijo.Sedaj dela ko šus.
Imaš jih pa tule :
mah ti imaš narobe skonfiguriran požarni zid sem 100000000000000000 %
če temu ni tako, mi napiši na email klemenxx@softraja.com
svojo tf. cifro če upaš, pa boš videla – 5 minutk in bo vse delalo ???
in zgodilo se je:
# Both port tests were successfully finished. Happy eMule’ing!
JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
klemen, taku je blu: sem rekla, da še enkrat vse preverim, da nem budale iz sebe delala in potem se ti javim na mail… in ugotovila bejba, da je router zamenjal ip-je mašin! moja stoenka je zdej stotka in obratno. in seveda so bli vsi porti povsod naštimani kontra.
pojma nimam zakaj in kako se je dogodil izredni dogodek skoraj katastrofalnih razsežnosti, ampak iz njega sem se naučila dvoje (no, prvo sem vedela že prej:): računalniški forum in ekipa je zakon (hvala tudi tebi Primož, ker si ga omogoču:) in drugič: nikoli več ne kupim poceni routerja!
Še enkrat hvala vsem za pomoč:)
lp
p.s. pa še tretja stvar ki sem se jo naučila: člouk mora bit bolj trmast od mule, pa se svet nekam premakne:))))
Forum je zaprt za komentiranje.