Najdi forum

Zanima me kakšna je razlika med os windows in linux, ker premišljujem o nakupu računalnika z linux-om. Nekateri pravijo, da sta si precej podobna, pa me zanima ali to kdo bolj podrobno pozna.
Hvala!

Podobna sta si že – samo vsak ima svoje posebnosti.

predlagam ti, da si instaliraš kakšno Live različico – npr. Ubuntu-ja,
fedore ali kaj podobnega.
Posnameš na zgoščenko in računalnik ponovno zaženeš iz cd-roma.
Ne boj se – nič ti ne bo formatiral računalnika in podobno.
Drugače pa delam z Linux okoljem od ver. 1.5 dalje

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Pozdravljen/na!

Zadeva je sledeca, WINDOWS je dokaj nestabilen sistem, LINUX stabilen, osebno ti priporocam, ce se ne ukvarjas dost z PC prste vstran od Linux in se raje ukvarjaj z Windowsom. Ce pa ti je zadeva vsec si pa poglej malo razlicne forume! Osebno sem uporabnik Mandrive in vec kot zadovoljen.

http://linux.prinas.si/wiki/lpn:novice

LP Maki

Maki je napisal/domišljal:

Zadeva je sledeca, WINDOWS je dokaj nestabilen sistem, LINUX stabilen,

Maki v dobro človeštva te presneto lepo prosim, če ti tole lahko
utemeljiš.
Ampak lepo te prosim, da resno utemeljiš in ne da “nakladaš” nekaj!

Velja ????

Pa ostali seveda vabljeni v debato.

Malce cut&paste iz tvoje povezave:

Že trikrat se mi je zgodilo da se je linux (Ubuntu) po tem ko sem priključil svoj USB bluetooth adapter ali pa na računalnik povezal dlančnik (HP iPAQ) popolnoma zamrznil (mislim kompletno, tako da ni bilo nič odzivno – ne tipkovnica ne miška).

Danes sem malce zloben – kajneda :)))))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Tako Linux kot Windows imata svoje prednosti in slabosti.
Oba sta bolj ali manj enako stabilna.

Bistvena razlika: Windows je potrebno plačat, večina Linux distribucij je zastonj.

Jest vedno predlagam takole: ako nimaš nikogar od bližnjih, ki bi ti pomagal pri linuxu oz. se sam nisi pripravljen učit, dej tistih 200€ (al koliko že stanejo) za Windowse in mirna bosna. Igral boš lahko igrice, delovala ti bo skoraj vsa možna oprema.

V kolikor si preškrt al pa nimaš denarja, se želiš naučiti kaj novega (no, najbrž bi lahko naštel še mnogo razlogov, pa se mi jih enostavno ne da), uporabljaj linux.

Zavedaj pa se da je piratizem kazniv. Namestiti nelegalne windowse je isto, kot jih v štacuno in uzet emm, nove gume za avto in jih ne plačat.
Prvo se večini ljudi ne zdi narobe, drugo pa (vsaj večini) prekršek. Oboje pa je isto.

Razni flame war-i so na tem mestu popolnoma brezpredmetni.
Mimogrede, uporabljam oboje: linux kot domači strežnik in windows kot uporabniško mašino. Z obojim sem več kot zadovoljen.

Aja, Maki:

takšnole blebetanje samo škodi linux skupnosti (predvidevam, da si član linux.prinas.si).
Na tvojem mestu, bi počakal še nekaj let, da bi malo odrastel, potem pa odgovarjal / pomagal ljudem na forumu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close