Najdi forum

Takole:

Ko se spravim likat v bližino PC-ja (parna postaja priključena na isti podaljšek/razdelilec s prednapetosno zaščito), se mi – takrat ko pritisnem na gumb za paro, desno spodaj pojavi oblak, da USB priključek ni prepoznan oz., da ena izmed priključenih naprav ne deluje pravilno…
Mi zna kdo pojasniti, kaj se dogaja?
Naj to ignoriram, ali “ogrožam” Pc, “njegove naprave” ali likalnik?

Hvala za odgovore in lp

Irena

LOL, pa ti to resno sprašuješ Irena, al nas hočeš malo z…..zzzzz?

Strašno resno!
A se bere kot, da se z…..
Ne, res se mi to dogaja!!! Mi je tudi ena prijateljica fizioterapevtka rekla, da so se pri njih dve napravi motili, ker sta bili priključeni na isto vtičnico… Pa zdaj razmišljam, da se mi dogaja kaj takega.
Ne vem, ker sam dobro ne razumem.

Ja saj – malce iskrenja v vtičnici je dovolj, da občutljiva elektronika
in programska oprema reagirata po svoje – torej se jima “zblede”.
Kaj lahko narediš*???

– Preveri ozemljitev
– preveri mogoče same vtičnice v podaljšku (da niso “luknje” razširjene)

– zamenjaj podaljšek – tako da boš imela v praksi dva podaljška,
enega za računalo – drugega za likalnik – bi moralo biti kaj bolje..

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Itak ni najbolj ustrezno, da imaš na isti razdelilec vključen likalnik, ki je močnejši porabnik energije. Kadar se vključuje grelec verjetno pride do nihanja, na kar se nenavadno odziva tudi PC. Morda tudi tvoja prenapetosna zaščita ni najboljša, saj je na trgu kar nekaj takih razdelilcev, tisti malo bolj kakovostni so kar dragi.

Hvala obema za nasvet – bom dala likalnik na drug vtikač. PC in vse njegove naprave pa so na http://www.telekom.si/teletrgovina/omrezna_oprema/dodatna_oprema/1192/iskra_zascite_zes_1m_7s.html?gclid=CNeqrtqx1I4CFRQwZwodp1mB-g
Naj imam pomisleke o njegovi kvaliteti?

Že ime proizvajalca nekaj pove o kakovosti. Povprašaj kakega resnega tišlarja, ali uporablja Iskrino ročno orodje. No ja, ni nujno, da je izdelek zanič, zagotovo pa ni špica, kar kaže tudi relativno nizka cena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close