kabelski internet in router
Lepo prosim za pomoč. Kupila sem router Netgear wgt624, sledila navodilom, sedaj pa se mi je zataknilo, ker se ne morem prijaviti na usmerjevalnik. Ko vpišem 192.168.0.1., mi ne odpre. Poskušala sem že z nekimi angleškimi navodili, prodajalec noče pomagat, skratka, čaram gor pa dol, pa ne uspe.
Spreminjala sem nastavitve v Omrežnih povezavah, IP naslov sem dala 192.168.0.2, maska 255.255.255.0, prehod 192.168.0.1, a ni pomagalo.
Mi lahko kdo pomaga, prosim?
kako pa imaš kable vključene v router ??
na tvojem mestu bi jaz na mrežnih povezavah nastavil na
samodejno pridobi IP naslov..
pa pogledal, kakšen ip naslov dobiš – npr:
start
zaženi
vpiši cmd.exe
vppiši ipconfig /all
pa poglej kam ti kaže prehod, npr.
prehod 192.168.1.1
pa ta ip naslov vpiši ..
1. Najprej to, kar mi napiše, če dam ukaz ipconfig /all
IP konfiguracija za Windows
Ime gostitelja . . . . . . . . . . . . : sempron
Primarna Dns pripona . . . . . . . . . :
Vrsta vozlišča . . . . . . . . . . . . : Nepoznano
Usmerjanje IP omogočeno. . . . . . . . : Ne
WINS Proxy omogočen. . . . . . . . . . : Ne
Ethernet kartica Local Area Connection:
S povezavo določena DNS pripona . . :
Opis. . . . . . . . . . . . . . . . : VIA PCI 10/100Mb Fast Ethernet Ada
pter
Fizični naslov. . . . . . . . . . . : 00-30-18-D0-53-26
DHCP omogočen . . . . . . . . . . . : Ne
IP naslov . . . . . . . . . . . . . : 82.149.21.7
Maska podomrežja. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Privzeti prehod . . . . . . . . . . : 82.149.21.1
DNS strežniki . . . . . . . . . . . : 213.161.0.10
213.161.0.20
2. Moteče je tudi to, da v navodilih za priklop piše, da mora bit pc nastavljen na samodejno nastavitev IP naslova, potem pa me po vstopu na to stran 192.168.0.1. sprašuje za ip adress. Če je samodejno, zakaj mu moram jaz potem določiti IP? In seveda ne vem, kaj mu naj določim. Vstavila sem 192.168.0.2, masko 255.255.255.0, prehod 192.168.0.2, primary DNS 192.168.0.2 in secondary DNS 192.168.0.1 in mi je rekel, da se ne more povezati na internet, ker je možno, da imam napačno povezane kable ali possible Smart Wizard Detection Failure/ da smart wizard ni odkril tipa internetne povezave. V tem primeru bi naj pogledala na to stran: . Odprla sem tisto stran, a ne vem, kaj naj tam sploh delam.
3. Ne vem, kako se mi je posrečilo kopirati gornje podatke iz dosa. Najmanj eno uro sem iskala, a načina kopiranja na netu nisem našla. Prej sem stiskala vse mogoče ukaze (Ctrl c, p, a, Alt c, p, a) potem, ko sem označila besedilo.
4. Naslednjič sem vpisala druge številke, pa mi je spet napisal isto kot pod točko 2. Vpisala sem:
Static IP (Fixed) Addresses
Your Internet service provides the static IP (Fixed) settings.
Be sure to enter the correct IP address for each static IP settings. For example, be sure to enter the Gateway IP Address in the Gateway Address fields and the IP Address in the IP Address fields without mixing them up.
Internet IP Address
IP Address : 192.168.0.2.
IP Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway IP Address 192 .168 .2 . 1
Domain Name Server (DNS) Address
Primary DNS 213 . 161. 0 . 10
Secondary DNS 213 .161 . 0 . 20
Kaj je treba vpisati prosim?
Očitno nisi prebrala vsega kar sem napisal.
Greva še 1x po vrsti:
1. kabel od modema, mora biti vključen v router, najbrž piše
na vtičnici nekaj kot npr.: wan ali internet ali kaj podobnega
2. kabel od računalnika moraš vključiti v vtičnice najbrž od 1 – 4
3. na računalniku si nastavi v konfiguraciji lan kartice:
samodejno pridobi ip naslov
Kaj je šlo pri tebi narobe:
– računalnik imaš povezan direktno na modem – torej mimo usmerjevalnika
ali
– imaš modem in računalnik povezan v vtičnice od 1 – 4 – napaka
torej ponovi vajo – pa ti mora delovati..
še to – ali se povezuješ preko adsl-a ali preko kabelskega modema (mislim
da si napisala preko kabelskega modema ???)
Povezujem se preko kabelskega modema. Router ima štiri vtičnice in eno enako, a je posebej in tisto si najbrž mislil. Kabli so priklopljeni, tako kot si napisal, da morajo biti.
Samodejno pridobi IP je nastavljeno.
Ko se prijavljam na usmerjevalnik, zahteva, da vpišem pet številk: IP, masko, prehod, Primary in sekundary DNS. Tu se zatika, ker ne vem, kaj naj vpišem. Poskusila sem že več kombinacij, vedno mi ali javi, da morata biti IP in prehod različni ali pa tisto, da imam kable narobe oz. da smart wizard ni odkril tipa internetne povezave. Ali bi morala vtaknit v računalnik cd, ki sem ga dobila zraven, čeprav to ni bilo nikjer do sem zahtevano? In katere številke priporočaš naj vpišem (5), ker se mi že meša od vpisovanja in odklapljanja in čakanja (2 min, 1 min, prižgeš računalnik, 10 min rabim za zagon:-( ) prosim?
malce mi ni jasno vse skupaj:
– kabelski modem imaš vključen v router v tisto posebno vtičnico ??
– računalnik pa imaš vključen v npr. vtičnico št.2
– na računalniku imaš izbrano – samodejno pridobi ip naslov ??
pa me čudi, da imaš na računalniku ip naslov: 82.149.21.7 ker ga ne bi
smela imeti – to meni samo kaže, da nimaš kablov pravilno vključenih ??
še enkrat prosim preveri kako imaš resnično kable vključene..
če ti ne bo šlo, pa napiši svojo tf. cifro na moje email naslov
klemenxx@softraja.com
pa bova prav hitro rešila problem, … če želiš seveda ….
lp
Izčrpana od vsega hudega, sem te itak mislila povabit na kavo.:-)
Če želim imeti internetno povezavo, potem moram imeti vpisane tiste številke: IP 82.149…….., ko pa imam priklopljen router in se trudim z nastavitvami, pa nastavim na samodejno.
No, prišla sem korak dalje, v enem trenutku me je vprašal za naslednji korak, ki je v navodilih, to je vpis gesla in uporabnika. Nadaljna navodila pa zahtevajo vpis ključa, kjer se mi spet zatika oz. kjer sem zdaj obtičala. Vpišem kakršnkoli ključ (10 znakov mora imet), a mi napiše, da ključ ni pravilen, ker mora imet 10 znakov. :-))
Seveda pa sprejemam tvojo pomoč in ti že v naslednji minuti pošljem svojo telefonsko. 🙂
Obljuba dela dolg. Zdaj, ko sem ga mislila poravnati, pa spet problemi. Email je delal neke posodobitve in ne morem v svoj poštni predal, da bi pogledala, kako do tebe Klemen.:-((
Prosim torej, če mi pišeš na nov naslov: adita@email.si, da izpolnim svoj dolg.:-)))
A ve mogoče kdo, kaj je s tem Email d.o.o.. Elektronski zahtevek za podporo sem jim poslala že pred tednom dni, a do danes nobenega odgovora, v predal pa tudi ne morem. Kličem jih že od ponedeljka, pa tudi noben ne dvigne. Res me zanimajo vaše izkušnje z njimi. V tistem predalu imam namreč veliko gesel in elektronskih naslovov, do katerih zdaj ne morem.
Forum je zaprt za komentiranje.