telefon – nastavitve
Eno vprašanje bi imela, če se katera spozna. Imam mobilni telefon Sony Ericsson, pojma nimam kateri model, tak s pokrovčkom, pred kakimi 4 leti sem ga dobila pri SIMOBILU, ko sem šla v naročniško razmerje. Vse ok. sZanimalo pa bi me, ali katera ve, kako bi določila oz. spremenila svojo številko – se pravi tisto, ki jo vidi prejemnik. Zdaj imam pač svojo cifro – 040 -xxx-xxx – rada pa bi imela nastavljeno mednarodno varianto, se pravi +386-40-xxx xxx, da bi lahko tisti, ki me direktno kličejo v tujino, imeli to tudi direktno spravljeno na svojem mobiju. Vem, da zvenim zmedeno, ampak vglavnem me zanima, kje se spremeni tale “tvoja številka” – navsezadnje nekateri zapišejo tudi, da je številka neznana, kajne? Sem vse pregledala, preskusila, pa nikjer ne najdem, originalnih navodil pa seveda tudi ne…
Bom vesela vaše pomoči.
Sicer ne vem točno.
Ampak se mi zdi, da se številka na ekranu samodejno izpiše, torej če kličeš nekoga v Slo, ti bo zapisalo samo 040 xxx xxx, če pa kličeš nekoga v tujini, pa se bo na njegovem ekranu izpisalo 38640xxxxxx.
Ti si lahko v telefonu samo nastaviš ali bo tvoja številka prikazana ali “skrita”.
Tega da se bo videlo z +386 se ne da nastavit, ampak je to pač problem tistega ki si je shranjeval tvojo številko. Ko si komu dala številko si je sigurno shranil v telefon od 040 dalje.
Sicer pa, če greš TI v tujino bo čist dovolj da nekdo pokliče 040… razen če tebe kdo iz tujine kliče, tistemu se pa itak MORA izpisat +38640…
Lahko pa povsem skrijes stevilko. Nekje na telefonu imas to moznost. Potem nihce, ki ga bos klicala, ne bo videl stevilke.
Forum je zaprt za komentiranje.