Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšna je razlika med alabancem in šiptarjem???

kakšna je razlika med alabancem in šiptarjem???

Vprašanje v naslovu…

hvala za odogovore, da me boste razsvetlili 🙂

Mislim, da je šiptar izraz za kosovskega Albanca.

jaz sem pol šiptarka, ker je oče iz kosova. zdaj, eni šiptarji so užaljeni, če jim tako rečeš, ker je to kao grd izrraz zanje (ki naj bi ga izumili srbi, seveda), ampak sem tudi veliko kosovskih albancev slišala, da si med sabo rečejo da so šiptarji, tako da jaz kar vztrajam pri tej besedi. :))
oni sicer rečejo “šiptorn” (po principu piši kao što govoriš)

http://en.wikipedia.org/wiki/Shqiptar

pravi šiptar ima belo čepico na glavi, dočim albanec zna narest dober sladoljed.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

je to isto, samo Šiptarji se tako naslavljajo le med seboj, če jih ti, so na smrt užaljeni.

to pa zato, ker ima izraz Šiptar negativno konotacijo.

Oni se med sabo kličejo Shqiptar / Shqipëtar (shq – š), naglas na a.

to pa zato, ker ima izraz Šiptar negativno konotacijo.

Oni se med sabo kličejo Shqiptar / Shqipëtar (shq – š), naglas na a.[/quote]

– shq = šč po naše…

Alabanc živi v Alabami;:-)

Ime Šiptar izhaja iz besede Ščiponja (ne znam po albansko pisat), kar pomeni orel. V resnici se oni med seboj kličejo ščipetar.
Srbi pa so to spremenili v šiptar. In kot je bi lo že zapisano – to je lahko huda žaljivka.

Drugače pa jaz ne vem, da bi bila med Albancem in Šiptarjem razlika.

Po.

Ista kot med judi in židi…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

.nisem albanka a nekaj pa mislim,da vem.Beseda shiptare je sestavljena iz dveh besed ship=orel ,tare-planina.Če besede ne znaš pravilno izgovoriti so zelo užaljeni,če pa jo pravilno izgovoriš(s pravim naglasom)so počaščeni.Nimam pojma pa v čem je fora,da so užaljeni.

Po.[/quote]

Jo.

Nekateri jim pravijo tudi Arnavti.

Izogibaj se tem neciviliziranim šiptarjim sama golazen usi so isti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close