Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija usb ključ z virtualnim disketnikom – paticija A:(B:)

usb ključ z virtualnim disketnikom – paticija A:(B:)

Imam USB kluča TakeMS in Sandisk Cruzer Micro oba 512 MB. Kako ju pripravit, da bosta pri priklopu v katerikoli računalnik BREZ DODATNIH INSTALACIJ DRIVERJEV itd. simulirala virtualni disketnik.

Se pravi, če rač. nima disketnika se v raziskovalcu pojavi A:, če pa rač. ima fizični disketnik, se pojavi nov, virtualni disketnik B:.

To funkcijo preverjeno imajo nekateri USB ključi(128 mb) že ob nakupu, jaz pa izgleda kupujem ravno take, ki tega nimajo.

Če na navedenih tipih USB ključa to ni mogoče, pa bi bil vesel tudi samo informacije, na katerih tipih USB ključev velikosti 2-4 GB se pri priklopu PREVERJENO samodejno, brez driverjev prikaže virtualni disketnik.

Obnašanje USB ključev je odvisno tudi od OS. V XP so podprti in ne potrebuješ nameščati dodatnih programov, v WIN98 pa je potrebna namestitev gonilnikov za ključ.

Windows OS ima črki A: in B: rezervirani za prave disketne enote in ti dve črki ne dodeli USB ključu. Ključ dobi ko ga vstaviš misli da črko F: .

Vem da smo imeli v firmi problem, ker je bila črka F: rezervirana za prvi omrežni disk in če si bil prijavljen na mrežo in si vtaknil ključ, podatkov nisi videl, ker je bila že prej mapirana mreža. Rešitev je bila potem, da si šel v XP v “DIsk managment” in tam spremenil črko USB pogona recimo na B:, kar si je naslednjič ob uporabi istega ključa zapomnil. Če je šlo za drug ključ je bilo potrebno vajo ponoviti.

dr. Onyx hvala za odgovor.

Vendar mislim da se nisva parav razumela. Ne sprašujem po načinu določanje črke za USB ključ, to mi je poznano, iščem USB ključ, ki bi imel eno particijo veliko natanko 1,44mb, toliko kot je disketa in bi se v raziskovalacu XP ob priključitvi samodejno prikazale 2 črki A:(oz.B: – disketnik) in recimo G:(druga particija , recimo 2 Gb)

TAk ključ imam in tako dela, vendar je velik le 128 MB, kar mi je veliko premalo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close