Pomoč prosim!!! :'(
Dober dan, (kot vedno) imam problem.
5. 2. sem kupil rabljenega Macintosha Plusa iz eBaya. Prišel je s SCSI trdim diskom (miniQisk 20 MB), ki je imel OS 6.0.7. Aprila sem dobil še enega, tokrat je bil Mac IIx. Na njem je bil disketnik zanič (ni mogel brati/pisati). Zato je bila edina možnost prenosa podatkov prek Qiska. Ampak IIx je imel notranji SCSI trdi disk na ID 0, isti ID pa je tudi uporabljal Qisk. Zato sem izklopil notranji disk od matične plošče, in na obeh Macintoshih sem dobil Sad Maca.
Kaj naj naredim? Je kakšna možnost vrnitve podatkov?
Ja, saj vem, da bi moral delati backup, ampak ni bilo nobenih disket pri roki 🙁
Lp,
Sim
Kaj s tem misliš? Ker številka ne sme biti enaka, in disk z večjo številko ima večji boot priority, ampak na obeh diskih je to software-controlled, tega softwara pa jaz na žalost nimam (je na miniQisku, ki je prav gotovo mrtev). OS je prišel skupaj z miniQiskom, drugače pa imam tudi boot disk.
Ni pa možnosti izmenjave podatkov med Macoma ali s PCjem; na enem Macu je floppy drive crknjen, drug pa uporablja drugečen mehanizem in ne more brati/pisati HD disket.
Drugače pa je problem v podatkih… mojih ljubih podatkih… 🙂
Pri Sad Macu pa je koda napake 0F0003, kar označuje ilegalno navodilo (procesorju). Je mogoče kak driver pokvarjen?
[driverji za miniQisk so na miniQisku samem]
Lp, Sim
Forum je zaprt za komentiranje.