Najdi forum

KABELSKI INTERNET

POZDRAVLJENI !

Imam priklop na internet preko kabelske. Ponudnik storitev je Softnet. Zdaj imam modem ARRIS povezan s PC preko mrežne kartice in zadeva deluje.
Glede na to, da je zraven modema priložen tudi kabel za priklop na USB port PC-ja me zanima, ali bi šlo povezat modem preko USB kabla na PC in če kdo ve, kaj vse moram vpisat, da bi zadeva preko USB delovala.
Ali ima mogoče kdo tak modem povezan preko USB na PC, ( namreč imam en starejši PC, ki nima mrežne kartice, pa bi ga povezal preko USB porta ).

LP,…

Težava s kabelskimi modemi preko USB je tipično v dvojem:
– slabi in/ali neobstoječi gonilniki!
– sprememba tkim. MAC naslova in s tem nedelovanje povezave, ker je to navidezno nov računalnik online

So fantje že vedeli, zakaj so rajši dali na ethernet povezavo.

Jaz še nisem probal preko USBja, videl pa sem že enega Thomsona, ki je delal. Drugače pa bi bilo treba samo instalirati gonilnike, odklopiti mrežno povezavo in priklopiti preko USBja, ugasniti modem(kar potegni iz elektrike) in vklopiti nazaj. No, vsaj Thomsone je treba. Drugi možnosti pa sta: nakup in vgradnja PCI ethernet kartice, če računalo še ima prosto eno PCI režo, druga pa nakup USB ethernet adapterja (včasih so se dobili, kako pa je s tem danes, pa ne vem). V obeh primerih bi potem računalo priklopil na mrežni port.

Se pa strinjam s predhodnikom, da je mreža zaneslivejša.

Najlepša hvala obema za nasvet.
Bom potem raje nabavil še eno mrežno kartico in priklopil PC
na modem. Imam pa še eno vprašanje, ali je potem v tem mojem primeru
možno istočasno priklopit dva PC-ja recimo preko enostavnega
switch-stikala in da bi potem istočasno oba PC lahko delovala
na internetu?

hja če ponudnik kabelskega interneta to omogoča, potem bo
šlo, pač sporočiš še mac naslov drugega računalnika.
čeprav je načeloma usmerjevalnik prava izbira.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close