Wireless problemi
Pozdrav.
Imam brezžični ruter Buffalo Air station NFiniti, belkinov wireless usb ključ, ,računalo in prenosnik z XP-ji. Računali bi rad povezal z ruterjem pa sploh ne pridem do nastavitev ruterja s tem, da vtipkam njegovo ip številko v IE. Je mogoče pokvarjen ali ni pravilno povezan s kabli, da prihaja do tega. Kakšne morajo biti nastavitve v xp-jih? Poleg tega mi še ključek ne dela. Enkrat se poveže potem se pa kar sam prekine. Prilagam sliko iz upravitelja naprav. Ko ga vtaknem v usb se mi vedno pojavlja, da moram namestit programsko opremo, ki sem jo že namestil. Gonilnik pa ni digitalno podpisan pa sem ga vseeno namestil. Pa ni nič bolje. Včasih računalo jamra, da je ključek v okvari, da ga moram vstavit v hitri usb. USB-ji so dvojke. Prosim za pomoč.
Dober večer…
Glede pojavljanja, da je potrebno ponovno namestiti programsko opremo za usb ključ…
– USB ključ je potrebno vedno vstaviti v isto usb režo. Če ima PC 4 usb priključke…je wlan napravica vedno v isti ! Uporabljajte varno odstanjevanje…
– če se ključ kar sam od sebe prekine…ali je usb reža OK? uporabite drugo.
težave z dostopom do routerja so verjetno povezane z usb ključem…
– za ostalo je pa premalo uporabnih info. da bi vam lahko svetoval…je pa dela za ene 10 minut največ
recimo:
1. vključi router, samo elektriko, nič drugega, naj oddaja default.
2. notebook, belkina, naj išče mrežo(ali poišči ročno), ko najde in se poveže, poglej spodaj pri uri kakšna je povezava in IP …default gateway.
3. def. gateway vpiši v IE in moraš priti na router..
lp,
(mi smo vsi v matrici)
Forum je zaprt za komentiranje.