Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Težava z Net.stik… oh ti certifikati in ostala nebodigatreba krama

Težava z Net.stik… oh ti certifikati in ostala nebodigatreba krama

Elektronsko bančništvo uporabljam že vsaj 10 let. Vsaj dvakrat toliko pa se ukvarjam z računalništvom. In vendar sem naletel na meni neznan (in predvsem nerešljiv) problem.

Imam nameščene 4 certifikate (dva moja in dva ženina: Poštarca in Sigenca). Do pred dnevi vse lepo in prav. Abanet, Net.stik in R-kb so delovali brez problema. No; Abanet in R-kb še zmeraj delata. Le Net.stik me jezi. Ne morem se prijaviti. Uporabljam Poštarco, s katero pa se v Abanet lahko brez problema prijavim.

V službi zadeva dela OK. Na Service centru Sparkasse zatrjujejo, da ni problem pri njih.

Zdaj pa najvažnejše! V hiši je mreža: ADSL modem, router, stikalo (6 uporabnikov). Če se priklopim direktno na modem (klicna povezava PPPoE), zadeva čudežno prične delati. Ko pa se priklopim preko routerja, pa ne dela več. Routerjeve nastavitve sem prečesal okrog in okrog pa isto.

DA NE POZABIM: zadeva JE DELALA pred tednom dni preko routerja, in sploh za vraga ne vidim logike, kaj bi router tu imel prste vmes.

AHA PA ŠE TOLE: isti šmorn v IE in v Mozilli.

Brihtne glave, PROSIM ZA POMOČ!

LP, Bojan.

Router je problem.
Sicer konkretnega takega primera nisem imel še nikoli, sem se pa pri stranki nekoč z Exchange-om ubadal ves teden. Nikakor ni prejemala pošte od zunaj. En teden sem premleval težave, popravljal register, popravljal Exchange, Symantec Anti-Spam/Antivirus, Firewall, ISA strežnik in nič ni bilo boljše.
Potem je sledila preinštalacija celotnega SBS-a 2003. Nič boljše. Pregovarjanja pri SiOL-u zaradi MX recorda. Nič boljše….
Zadnja opcija, na katero človek sploh ne bi pomislil –
routerju se je nekako sfuzljalo in zanj “routa” s portom 25 sploh ni imela več pomena. Sem samo začasno sprostil to routo, pobrisal, na novo vpisal, vendar pod drugo zaporedno mesto v sami tabeli…. in stvar od takrat deluje odlično.
Zdaj pa še boljše, ker sem predlagal zamenjavo routerja. 🙂
Lahko, da imaš kakšno podobno težavo s “port forwarding”, ker kakor vem, te bančne zadeve večinoma delujejo preko https porta (443) ali drugih varnostnih portov.

Nič ne pomaga… Naredil update firmware-a routerja, nastavil factory defaults, poskusil srečo pri port forwarding-ih in vklopil tudi DMZ cono, pa obratno… NE GRE!

Ali lahko grem kar novi router kupit ali kako drugače rešim problem?

Še kakšna ideja?

PA ŠE TO: kako za vraga pa Abanet in R-kb spletni banki delata, kaj ne poteka promet po istih portih za vse banke enako?

LP, Bojan,

Kaj pa routerjev log pravi?
Če je kak bolj pameten router in so morda na spletni strani kaj spremenili, je možno, da za router sprememba pomeni problem…včasih se to pojavi v kakem image-u.

Sposodi si drug router in probaj z njim?

lp,
t

Še to…če brez certifikata pogledam na stran:

https://netstik.sparkasse.si/eb/default.asp

…mi ne pokaže slik iz glave te spletne strani. Lahko pa da ne obstajajo in to zmoti router.

lp,
t

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close