Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako odkodirajo telefone???

kako odkodirajo telefone???

Ja, ko maš telefon zakodiran na MObitelu, pol pa plačaš…da ti ga odkodirajo da dela tudi na kartice drugih omrežij – kako to delajo? A lahko to tudi sama probam?

Od kodirajo s pomočjo kod.Vnesti moraš pravilno kodo v GSM pa je odklenjen se temu pravi za vsa omrežja.Uglavnem to delajo za Nokio in pa Siemens GSM-e.Se pa da tudi za druge vrste sam to pa se mi zdi da odklepajo z pomočjo kablov katerega priklopiš na PC. Za prve kot sem napisal moraš imet program s katerim vneseš IMEI številko tvojega telefona potem ti ta program generira številko katero moraš pravilno vnest v telefon se mi zdi da imaš možnost trikrat če kiksneš vse trikrat se ti zaklene pol pa ni druge možnosti kot da to rešiš s pomočjo kabla.
Če se dobro spoznaš na razne softwere in imaš kaj izkušenj boš tud sama to rešila druhače pa boljš da ne probaš.

Od kodirajo s pomočjo kod.Vnesti moraš pravilno kodo v GSM pa je odklenjen se temu pravi za vsa omrežja.Uglavnem to delajo za Nokio in pa Siemens GSM-e.Se pa da tudi za druge vrste sam to pa se mi zdi da odklepajo z pomočjo kablov katerega priklopiš na PC. Za prve kot sem napisal moraš imet program s katerim vneseš IMEI številko tvojega telefona potem ti ta program generira številko katero moraš pravilno vnest v telefon se mi zdi da imaš možnost trikrat če kiksneš vse trikrat se ti zaklene pol pa ni druge možnosti kot da to rešiš s pomočjo kabla.
Če se dobro spoznaš na razne softwere in imaš kaj izkušenj boš tud sama to rešila drugače pa boljš da ne probaš.

Kolikor vem je zaklepanje telefonov v Evropi nezakonito; mi smo očitno še na Balkanu… pa ne vzet tega za 100%. Drugače pa sem enkrat odklenil eno Nokio s kodo, ki se jo da dobit na netu.
nekaj o odklepanju je tu:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Če maš Nokio, odtipkaj *#06#
in ti bo izpisalo serijsko kodo (IMEI). Izpiši ven točno tako, kot je (raje trikrat preveri)
potem pa še povej na katerega ponudnika je telefon sedaj zaklenjen, pa ti lahko pomagam odkleniti.

To s pomočjo kode je čisto enostavno.
V pionirskih časih sem odklepal tudi z boxi, vendar je ta zadeva bila zelo draga in dandanes je težko imeti toliko različnega sofwarea in priključkov za 101 telefon.

Ogromno o odklepanju imamo tudi tukaj:

Moraš pa vedeti….
če odkleneš telefon sama in v primeru okvare v času garancijskega roka…
garancija ne bo priznana.

Ne, ne, ni več v garanciji. Je pa Motorola V220.
Bom prebrala vse tiste linke, 100%, ker uživam prebirati in se “učiti”, sam šele v petek – soboto. V petek mam izpit, pa do takrat le na hitrco kukam tu gor.
A maš slučajno kakšno konkretno idejo za Motorolo V220?

Vsekakor hvala!

čav

Če bi poklicala na Mobitel, bi izvedela, da ti ga odklenejo kar tam in to brezplačno. Balkansko je kar nekaj v tri krasne govoričiti. Neumno pa je nekomu plačevati za storitev, ki ti jo drugi nudi brezplačno, pri tem pa še tvegati okvaro mobilca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close