Najdi forum

counterfeiting

Spet jaz. Danes, ko sem prižgala rač., se mi je javil napis: You may be a victim of a software counterfeiting. Zakaj zdaj, kako naj to rešim, kaj se bo zgodilo? Namreč pred pol leta sem kupila rač. in so mi že tam inštalirali xp-je, do zdaj je bil mir, zdaj pa to. Kaj naj zdaj? Kakšno škodo mi lahko to povzroči? Prosim pomagajte!

http://support.microsoft.com/kb/905474/en-us

Očitno Winsi niso licenčni.

In kaj naj storim?

Hja, dosti servisov/prodajalcev windows namešča tako, da dajo gor kakšno piratsko verzijo, da računalnik stestirajo in jo na računalniku “pozabijo”(saj veš, kaj mislim, kajne …). Microsoft je očitno tudi temu uspel počasi stopiti na prste. Kot kaže, imaš nameščene ene korporate winse, katerih ključ pa je “banan”. Obiščeš strička googla, vpišeš: “You may be a victim of a software counterfeiting” in pritisneš enter, malce poiščeš, in je. Dva odgovora pa sta podana tudi v dokumentu, ki sem ti ga linkal, potem lahko še eden KBxxxxx deinstaliras, lahko uporabiš kakšno “third party” orodje za to. Kar seveda lahko pripelje do nedelujočega računalnika. Druga možnost je, da zadevo legaliziraš. Tretja pa piratstvo, se razume. Četrta: prešaltaš na linux. 😀

Evo, štiri fajn predloge sem ti dal, a bo padlo zdaj pivo? :)))

Rachek, vidim, da se zelo spoznaš, ampak jaz vseeno nič ne razumem, ker nisem tako odlična računalničarka kot ti:) Torej, kar jaz razumem, je to, da imam očitno neoriginalne winse (ne vem zakaj je prej bilo skoz ok, zdaj pa ne več) in, da očitno je treba nekaj naredit. Največje vprašanje je, kako to naredit:) In sicer – ali lahko normalno uporabljam in delam na rač., tudi če se mi ob vklopu to javlja in imam “zvezdico” pripopano v ikonah spodaj? In če ne, kako to nelegalno kopijo spravit v legalno – ker jaz tega skoraj zagotovo ne bom znala sama. Oz. kako “prepričat” rač, da bo mislil, da je original:) Skratka, potrebujem preprosta navodila za preprosto žensko:) (kar, kolikor sem brala “manifeste moških”, kjer piše, da ste preprosti, to ne bi smel bit večji problem;))

Če se malce potrudiš in zadevo vpišeš v google, se odgovori ponujajo sami od sebe, kot sem napisal. 🙂 Dve rešitvi pa sta v dokumentu, ki sem ga linkal.

Če si plačala in kupila tudi windowse zraven novega računala, potem bo morda prava pot pač v tisto trgovino/servis. Če tega na računu ni… ja no, kraja česarkoli ( tudi programske opreme) pač le ni stvar, ki naj bi se jo javno podpiralo in dajalo zanjo natančna navodila 😉 Navszadnje… če nekdo kupi računalo za (bivših) 200+ tisoč, potem je le malo čudno, da ne more še tistih 20 primaknit zraven, ane?
In.. druga plat teh pritiskov proti nelegalnim verzijam – morda se bo pa le kdo ovedel, da dejasnko obstaja kvalitetna brezplačna oprema.. kar ti je pa tudi že namigil pod točko 4 😉
je pa pač pri nas miselnost – zakaj bi uporabljal brezplačno “škodo oktavijo”, če pa lahko sunem enga “pasata-ja”?

Se zavedam, da tokrat nisem kaj veliko pomagal rešit določeno težavo, ampak..pač mal nergam nad ćudno logiko … 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close