Antivirusi
Halo! Imam eno vprašanje. Imel sem instaliran antivirus Avast in kar na enkrat se noče več zagnati. Probal sem ga deinstalirat pa se noče. Ročno ga tudi ne moram izbrisat niti v safe mode. Pol sem pa hotu naložit drug antivirus pa nobenga noče, napiše da najprvo morm zbrisat prejšnga torej avasta. In v tem je težava saj ga nemorem. Obnovitev sistema pa tud nič ne nuca pravtako sem šeenkrat naložu avasta pa se sploh ne doziva. In isto se mi je naredilo že v preteklosti z drugimi antivirusom… In kaj je narobe?? KAJ NAJ NAREDIM NE DA BI FORMATIRAL RAČUNALNIK (SPET)
Pa še nekaj me zanima, ker antivirus je res dober, da ne obremenuje in opočasni računalnik preveč in ima dobro zaščito. Ponavadi je to obljubljeno pri vsakem antivirusu a v praksi se izkaže čisto drugače.
In kaj menite vi??
Pojdi v safe mode, zaženi msconfig in pod Services in Startup odkljukaj vse kar najdeš v zvezi z Avastom(default instalacija mislim da ti naserje 4 servise in Internet security suite v Startup). Reštartaj računalo in poskusi pobrisat Avasta.
Čeprav se format v tvojem primeru sploh ne zdi tko slaba ideja 🙂
Mi uporabljamo F-secure Antivirus, zadnje čase pa nameščam F-secure Client security, ki ima še antispyware engine in, firewall, IE shield in pregledovalnik pošte. V bistvu FSAV ni več v razvoju, nadomestil ga je FSCS. Vsaka dodatna funkcija seveda bolj obremeni računalnik, a po drugi strani ni opravičilo za nerazumno uporabo računalnika. Še vedno je KLJUČEN dejavnik razumna uporaba računalnika. Program je licenčen, mi bomo letos kupili kar licenco za 100kom.
Bom kar pri avastu ostal zato ker se mi ne da ubadat več s tem. Jz drgač ne kupujem licenc ampak uporabljam crack al pa poišem licenčni ključ na internetu, pa morm rečt da sm ga še vedno za vse najdu.
Zj pa morm formatirat računalnik k Safe mode ne dela. Glede požarnega zida, sprobal sem jih nekaj in vedno so mi blokirali nekateri internet da se sploh povezat nisem mogel drugi pa so mi onemogočili P2P povezavo. Parkrat je bilo že sporočilo: Poskus vdora v računalnik! In kaj lahko naredim glede tega? Windowsow pozarni zid ima zelo veliko pomanklivosti zato mu ne zaupam preveč. Pozna kdo uredu požarni zid?
Forum je zaprt za komentiranje.