CANON JE ZMRZNIL.
Pred slabim letom sem kupil fotoaparat Canon A 520 in vse je lepo delovalo. Sedaj v tem pustnem času pa ga računalnik ne prepozna več. ko sem odprl gonilnike, je na njem rumena pika in črn klicaj. Ko poskušam instalirati gonilnik mi napiše da gonilnika ni mogoče instalirati in se čarovnik zaustavi. Če star gonilnik zbrišem, normalno zazna aparat in potem spet isti napis, da naprava ne bo delovala, ker je gonilnik v okvari ali pa ni nameščen (napaka 39) . Če poskušan na drugem računalniku ali na TV pa deluje vse normalno in popolnoma brez težav. očitno je napaka na računalniku. Če z isto pomnilniško kartico priključim drugi fotoaparat pa deluje brez težav. Očitno ne gresta skupaj Canon in računalnik ??? Tudi vsi drugi priključki in ključi preko USB vhoda delujejo brez težav.
Upam, da sem bil dovolj jasem.
Imap pa XP Professional, in vstop preko USB.
LP!
Jaz bi na tvojem mestu iskal napako ravno v USB kontrolerjih (Universal Serial Bus Controllers).
Nadzorna plošča -> Sistem -> zavihek Strojna oprema -> Upravitelj strojne opreme (nekaj takega)
In nekje zadnji na seznamu so USB kontrolerji.
Ker, dokler ti računalnik prepozna plug&play napravo in zahteva gonilnike zanjo, potem si lahko brez skrbi, da bi bila naprava poškodovana.
Večji šment je, ko priključiš napravo, pa se ne zgodi v računalniku čisto nič.
Ja saj iščem, samo nič ne najdem. Ko gonilnik zbrišem na začetku zazna napravo in napiše “najdena nova strojan oprema” nato razmišlja še nekaj čas in se vse skupaj ustavi, ter napiše, da je prišlo med nameščanjem do napake in naprava ne bo delovala. Ko jo priklopim na drugi računalnik pa dela brezhibno.
Ko namesti gonilnik in ga odprem je tam rumena pika in črn klicaj na njej???
Noče in noče zagnat!
Vztrajal bom še naprej, ampak zelo slabo kaže!!!
LP in hvala !
Najprej odstrani izmed naprav vse usb kontrolerje, nato resetiraj računalnik in samodejno se bodo ponovno namestili. Nato priključi še fotoaparat, namesti s cd-ja gonilnik zanj – in moralo bi delat. To običajno pomaga tudi pri drugih naprav, katerih se ne da več namestiti, npr. skener, tiskalniki ipd.
Probat ni greh 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.