Najdi forum

Mozzila Firefox

Pozdravček!

Naložila sem si Mozillo in sedaj ko želim it na strani Ljubljanske banke v klik, mi napiše naj vpišem Master password. Tega gesla jaz nikoli nisem določila zato ga tudi spremenit ne morem, kjer se to da, tko da kr neki. Tudi certifikatov se ne da prenašat, ker sem hotla vstopit z Explorerjem, tko da sem res v riti.

Mi lahko pomagate?

Hvala

Za e-banke vselej uporabljam IE, ker ima Firefox neke čudne fore okrog certifikatov in gesel – čeprav se menda tudi Lisičko, da ustrezno prilagoditi – razen za eno ali dve banki, kjer so baje neke težave.
Skratka, v riti nisi – saj imaš Explorer še vedno na voljo.

Sem poskusila Explorerja, pa nima pojma o tem, da sem vceraj nalozila certifikat od banke. Kot da ga ni.
Sicer sem pa uspela izniciti tisto trapasto geslo, ampak mi se vedno ne dela.

Mislim, da bom morala poklicati jutri na banko.

Hvala

Pa saj imaš verjetno certifikat še kje shranjen kot priponko v elektronski pošti, mar ne?
Klik je precej težaven, ker, ko izgubiš certifikat, moraš zaprosit za novega. Najprej te bodo vse živo izvprašali kje si za izgubila, zakaj, kako… boš mogla podpisat en kup listov in v roku 4-ih dni boš dobila nov certifikat.
Tedaj pa le pazljivo pri nalaganju na računalnik, saj ga moraš obvezno označiti, da se ga kasneje izvoziti.

certifikat se shrani v računalnik al kamorkoli že, jaz ga ne najdem, ko pa sem inštalirala zadevo za klik, sem seveda prebrala tudi tam, kjer piše, kako narediti varnostno kopijo, ampak se je ni dalo.

Jaz vedno “izgubim” certifikat kakšne par mesecev pred potekom:)) Zato ker je zastonj

Pazi: med uvažanjem vsakega certifikata je potrebno odkljukati mesto, kjer piše Možnost izvoza certifikata. Če na to pozabite, izvoz seveda ni možen – in potem adijo certifikat, kadar sem nam sfuzla IE ali je treba formatirat disk. Malo preberite kaj se vam ponuja na zaslonu, preden stisnete Enter.

Ojla, sem klicala v banko in na žalost nimam kaj drugega kot da ponovno zaprosim za geslo.
Torej v opozorilo tudi ostalim, ko boste morali naložiti kakšen tak certifikat, pojdite skozi postopek v Explorerju.

lp in hvala vsem za pomoč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close