Sestava PC – problem
Pravkar si poskušam sam sestaviti PC, seveda prvič v življenju 🙂
Imam sicer nekaj izkušenj z menjavami sest.delov (praktično že vseh, pa ne samo 1x), nikoli pa nisem sestavljal čisto na frišno.
Vgradil sem brez problema MDB (BLKD965LTCK), Proc, rame, grafiko (GV-NX795T512H-RH), 2x SATA diske, DVDRW,….sedaj pa problem:
Ko zaženem PC, se nič ne zgodi !?! Vsi fani štartajo…..potem pa nič: nobenega piska, monitor ostaja črn, lučka pa oranžna…..pa sem mislil, da je kriv LCD, zamenjal, ista pesem na CRTju ?!? MDB nima video izhoda, grafika ima 2x DVI….
Kje sem zamočil?
LP,
Aleš.
Si pravilno inštaliral grafiko? Poglej kable, imaš prave Rame, ti plata podpira inštaliran procesor… Odklopi disk, DVD, ostale kartice, razen grafične, vstavi samo en RAM, tudi iz plate odklopi vse zunanje priključke in boš videl kaj bo. Lahko da kaj ni kompatibilno med seboj, nikoli ne veš… Lahko probaš tudi drugo grafično… In kateri CPU imaš in RAMe?
Lp, Max
Jaz bi rekel, da si matično ploščo položil v ohišje in nisi pogledal kako so razporejeni distančniki, sedaj pa ti kateri od distančnikov pritiska ravno na prevodno vez in odvaja signal na maso; je plošča v stiku.
A, ko računalnik štarta…
pa ga hočeš ugasnit na tipko oziroma naredit restart – a tipka prime ali ga moraš ugasniti šele na napajalniku oziroma potegnit napajalni kabel ven ?
1. Ni vse povezano
2. Ni vse povezano kot mora biti
3. Nekaj je v stiku
…….
10. Nekaj si že skuril
Grafika je pravilno notri, on-board grafike ni…
Poskusil tudi samo z enim ramom: nič!
Diska sta oba priključena pravilno, načeloma naj ne bi motila…..
Hec je v tem, da ni nobenega zvoka (neujemanje grafike ali ramov bi privedlo praviloma do piskov), monitor se ne zbudi ob vklopu, očitno zadevščina ne pride niti do BIOSa?
Je možno, da bi bila plata DOA?
aja, pwr supply je 400W, imam 2 optični enoti in 2 diska. Ob vklopu se takoj zaženejo ventilatorji na procu, grafiki in dodatni na ohišju, proc je Duo2, plata ga podpira….ugasnem ga na gumbu.
Še nekaj je lahko – poskusi izvleči CMOS baterijo ven iz osnovne plošče in štartaj računalnik brez vstavljene baterije. Veš katero baterijo mislim? Gumbna, ki je vpeta v matično ploščo.
Pa vsako fizično spremembo, ki jo delaš znotraj ohišja… VEDNO odklopi napajalni kabel iz napajalnika, naredi kar misliš in priklopi nazaj.
Sem že imel ogromno težav v preteklosti, ker sem delal kar tako,da je bilo vse pod štromom (ampak računalnik je bil ugasnjen), jaz sem pa dodajal/odstranjeval RAM, pretikal IDE kable in PCI kartice…
CMOS pa si vse to zapomne in zna se zgoditi, da ko naslednjič rač. štartaš, se ti zažene v t.i. prostem teku – to, da ne da od sebe ničesar ven; nobenega piska, nobenega errorja, nobene slike.
Forum je zaprt za komentiranje.