Najdi forum

Reuter netgear

Prosim če mi kdo odgovori!
Imam reuter netgear rp614,problemi znjim,vsakih priblizno 10 min izklopi msn in tudi kak drug program iz neta.Mislim prekine!Kajti prej sem imel trustow reuter in teh tezav ni bilo.Sicer mi je trgovec sam ponudil netgear,ker so baje najbolši!

Težko karkoli rečem kaj bi bilo vzrok in kako odpraviti, ker routerji imajo nastavitev še pa še…
Za primerjavo:
naše podjetje prodaja tako Linksys, Netgear kot tudi Acer in Allied Telesyn.
Prejšnje leto smo dobili nazaj od strank 6 Netgearov, 4 Linksyse, ter nobenega Allied Telesyna in …. nobenega Acerja. Pa je Acer smatran kot za amatersko uporabo, čeprav je v precej primerov naših strank uporabljan za resne namene kjer preko njega dnevno dela po 60 uporabnikov. Dve stranki sta po nenehni komplikaciji z Netgearovimi routerji (jih je bilo v podjetju montiranih več različnih) presedlali na Linksys.
Ni pa to mišljeno kot slaba reklama za Netgear; le dokaz, da ni vse v dobrem imenu in visoki ceni.

Reuter je nastavljen na standardne nastavitve kot jih že ima,tudi kolegica ima istega,pa ima enake probleme!

Imam isti ruter.

Tudi meni se je dogajalo podobno.Izklop na vsakih 10 minut.
Pokliči svoj naročniški net,da ti pomagajo pri ruterjevih nastavitvah.
Sama se ne spoznam vendar ti povem kaj so mi spremenili:
obstaja neka lestvicva(nevemčesa) :)) in tam sem imela
naravnano na št.11…mora pa biti pod 10.

Sedaj je vse urejeno in delata tako ruter kot internet krasno.

Povedala sem ti precej po domače v upanju,da ti vsaj malo
pomagam.
Piši če si uredil :)) sicer bom šla pogledat v ruterjeve nastavitve(tole počnem zlo nerada ampak bom) :))

Tudi meni se dogaja enako samo da uporabljam Netgear RP614v3 in se mi po določenem času prekine povezava oz. izklopi Emula in ne morem na nekatere
internetne strani !!!Potem pa izklopim iz elektrike in ga ponovno priklopim po 1 minuti in je vse O.K !!!V čem je problem ?????

Sem poklical na telemach,pa mi je rekla da oni nimajo nič stem,pa da imajo vse porte odprte.Če se ti lub kaj si spremenila mi točno napiš kaj!
Gor pa greš 192.168.1.1 v reuter,verjetno tako veš kako!
hvala pa lp!

Po opisu te napake se mi dozdeva kakor, da ga WAN zafrkne in se router “obesi”.

Na stabilnost routerja vpliva DNS. Poskusi v routerju zamenjati DNS-a med sabo oziroma sploh preveri, če si vpisal pravi DNS strežnik od tvojega ISP-ja.

Imaš v bližini routerja kakšno mikrovalovno ali kakšen podoben vir, ki oddaja taka in drugačna valovanja ?

enostavno se mi ne posreči priti v program,saj mi zavrača geslo.
Bom to prečekirala.

Pri vsem skupaj gre za nastavitev ruterja, glede na
oddaljenost drugega računalnika.
Moj,drugi PC,je nameščen v 1.nadstropju tako,da je bilo potrebno
spremeniti omenjene, številke. (žal mi je vendar do pravih izrazov ne pridem)

Boš moral,če ne bo šlo drugače,večkrat spreminjati ravno to
nastavitev.

Žal mi je,da ne morem, kaj več pomagati.Me je pa dejansko ,vsakih 10 minut (kot omenjata)metalo s PC-ja in se je,čez morda 2-3 minute,računalnik samodejno priklopil na internet.

Ja,važna je tudi postavitev ruterja ampak mi smo ga obračali,oddaljevali itd…. vendar ,dokler nismo spremenili omenjenih nastavitev,sem bila
na 10 minut, brez interneta.

Zivjo hrošček!

V reuter v nastavitve prideš takole ime: admin geslo:password ali 1234 ,razen če nisi gesla spremenila.

stran pa; 192.168.1.1

LP!

evo mene:))
Sem prečekirala,se pravi prišla v ruter in našla.
Greš na Setup Wizard(čisto zgoraj,levo)
potem nadaljuješ…(next) da prideš do opcije’channel’ in tam
so nastavitve o katerih sem govorila.

Žal ti več ne morem pomagati.Predvsem pa upam,da ti je že uspelo.

Srečno!

Ja uspelo mi je res!
Pa ne boš verjela kako.Naša kolegica ima isti rutar sam ga je kupila malo prej kot jaz.Naredil pa sem tole,nesel nazaj v trgovino v comshop in ga zamenjal za asusov reuter ki sem ga naprej tak hotel kupiti,vendar me je trgovec preprical,da je netgear bol pa da ima tri leta garancije.In asus dela dober nič ne prekinja,tko da sem zadovoljen,pa še več nastavitev ima.
Ker pa sem ga imel še ne 8 dni,sem ga zameno,čeprav so mal komlicirali,čes servis pa to.Maš pravico v 8 dneh zamenjat vsak izdelek ,če ti ne delo dober in ti morajo vrniti denar,tak je zakon.takoo da ni bilo problema!
Kaj se pa tiče netgeara pa nikol več,raje imam kako glupo firmo kot je trust sam da dela dober!

Hvala za pomoč!

LP!

prima,da ti je uspelo.Netgear je, tako ali tako, Made in China :))
Meni,od popravljenih nastavitev dalje,krasno dela. Verjetno sem ga tudi jaz nabavila pred teboj:)) Še verjetneje pa je,da gre za tovarniške nastavitve katere je potrebno, pač v zvezi z oddaljenostjo drugega PC-ja ,prilagajati.
V glavnem pa se držim tega,da več ko je nastavitev ,bolj se znajo stvari zakomplicirat. Nekak kot pri mobilcih:)

Naj ostane ta nasvet za tiste,ki pridejo za nama.

Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close