Notesnik iz Hoferja
Kaj menite o notesniku Gericom Phantom A4+ iz Hoferja ki bo naprodaj od 12..2. ?
Je glede na konfiguracijo vreden te cene (599 €) ? Bi imel tudi internet, morda tudi za igre in muziko….
Naloženi naj bi bili tudi Win Vista Home Basic z možnostjo nadgradnje na Home Premiun ali Business (ne poznam preveč razlik).
Mene ta ponudba ne prepriča…
Gericom nikoli ni bila neka priznana računalniška firma in dvomim, da kdaj bo. To je že pri meni prvi minus, ki se mi pojavi v glavi ob pomisleku na ta proizvod.
Čeprav en kolega hvali svoj prenosnik (Gericom) kako ima vse kar imajo za polovico do enkrat dražji HP-ji in Toshibe ter IBM-i…
Prenosni računalnik PHANTOM A4+
superlight 42100
Varna prihodnost z novim operacijskim sistemom Microsoft® Windows® VistaTM Home Basic.
* Intel® Celeron® M procesor 420
1,6 GHz / 533 MHz FSB / 1 MB medpomnilnika
* Intel® 950 GMA, z do 128 MB
* Trdi disk Western Digital, 100 GB
* Delovni pomnilnik 512 MB DDR2 RAM
* 8 x DL multistandardni DVD zapisovalnik
Hofer zna biti v svojih ponudbah zelo površen (namerno?) –
Grafična z DO 128 MB – in potem, ko ga prineseš domov ugotoviš, da ima naprimer 64 MB spomina z možnostjo razširitve, ampak ne moreš reklamirati, ker lepo piše “do 128 MB”).
Isto je pri trdem disku – WD 100 GB s 5400 obr./min. To je že precej stara zaloga robe in ne vem, če je to res tako hiter kot piše.
Pa ločljivost zaslona je 14,1” (ker je pač formata A4) – ne vem, precej majhno je to… Maksimalno resolucijo so pa podali 1280×800. To je seveda maksimalna resolucija katero je sposobna dati ven grafična kartica. Ampak poskusi si to resolucijo naštimat na sedanjem računalniku – je zelo moteča, ker je zelo podolgovata slika. Maksimalno primerno resolucijo boš potemtakem imel “le” 1024×768.
Vista bo pa zelo švoh delala na taki konfiguraciji. Boš imel kmalu željo, da se vrneš nazaj na XP.
Pa še nekaj mi tukaj ne štima… Če vpišeš na Googlu “Gericom Phantom A4+”, ne najde ničesar. Očitno je bil ta model konfiguriran posebno za Hofer. Kar mi spet lahko pove svoje.
Ali pa se o celotni zadevi motim in mi bo čez mesec dni žal, da imajo vsi tega Gericoma, jaz pa hodim okrog z IBM-om… ne vem no. 🙂
Pa pametno pri nakupu in morebitnem testiranju pred nakupom.
Izdelek je verjetno vsaj cenovno primerljiv z najcenejšim Acerjem, ki ga dobiš pri nas – s tem, da pri tem dobiš še Visto. Po opisu tvojih pričakovanj nisi zahteven uporabnik, zato bo verjetno dovolj zmogljiv, razen morda za zahtevnejše igre.
Pri nakupu se lahko opečeš povsod, ne glede na trgovino, saj niti HP-jevi niti IBM-ovi prenosniki niso več tisto, kar so morda včasih bili. Tudi Siemensove mobilce zdaj proizvajajo na Madžarskem etc. etc.
Če bi kupoval prenosnik, bi izbral HP-jev model, ampak rač. še daleč ne uporabljam le za internet in muziko, igre pa me sploh ne zanimajo več. Vsak se pač odloči, delno tudi na osnovi finančnih možnosti. Morda res premalokrat pogledamo na kakovost, bližino zanesljivega servisa in druge faktorje, ki lahko vplivajo na izbiro računalnika. Glede na to, kako hitro ti izdelki danes zastarajo, moramo tako ali drugače kaj kmalu razmišljati o zamenjavi za zmogljivejšega.
V Hoferju izdelka bržkone ne boš mogel preizkusiti, ali pa vendarle? Kdo ve? Tudi v Big Bangu, Merkurju ali Comtronu bodo najbolj veseli, če ti bodo uspeli prodati mačka v žaklju (beri: neodprti škatli). Tako pač je danes v naših comp shopih.
Včasih smo rekli: Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni. Vprašanje je, ali to še drži vedno in povsod. V računalniškem svetu se že kaže tudi opcija: kupim poceni, a večkrat oz. pogosteje. Primer: 1 dražji model DVD pekača, ali 3 cenejše, pa imam vsakih nekaj mesecev novega…
Odločitev je in naj bo vaša 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.