ok, a je res to glede Win viste??
slovenska različica izide nekje marca – torej aprila :))
cena bo seveda podobna ostalim, sicer bo pa na voljo
nekaj različic – ki bodo imele vsaka svojo ceno, pa si
boš kupila, kar boš želela.
Seveda pa morate (bodoči) lastniki Viste tudi imeti dovolj zmogljivo
strojno opremo (pa ne nekaj levih komponent), da vam
bo zadeva delovala dovolj hitro.
Deja, kar nekaj fantov poznam, ki so piratsko verzijo Viste hiteli nameščati na svoje mašince – a so se kaj kmalu razočarani vrnili na star OS. Predvsem zaradi bugov, še nezadostne nekompatibilnosti s starimi programi in premalo zmogljivih računalnikov. Zato naj se ti nikamor ne mudi. Do prevoda bo MS morda uspel odpraviti vsaj nekaj začetnih pomanjkljivosti, da bo Vista vsaj znosna za normalno uporabo, kar sedaj še prav gotovo ni.
Imel sem jih gor en teden, bil zelo zadovoljen z njimi, dela vse hitro in sploh super, filmi, muska, vse špila, tudi torrenti delajo, uTorrent brez problemov, edina stvar, ki mi ni delala je bila TV kartica, ker ni še gonilnika zanjo in iz tega razloga je vista romala dol iz pc-ja, moram priznat, da mi je kar malo žal za njo, sploh odpiranje internetnih strani je veliko hitrejše, kljub zasedenosti up in downloada na uTorrentu…
E, vidiš – to je to. Ne delajo vsi samo s torrenti, filmi in musko. Računalnike ljudje uporabljamo tudi za resnejše naloge, kot podporo poslovnim aktivnostim. Zato poleg MS orodij večina uporablja tudi različne druge programe – prav tukaj pa se z Visto lahko zatakne. Pri tebi npr. ne dela tv tuner, pri drugem pa kaj drugega. Sčasoma se bodo zadeve uredile.
Kar se hitrosti surfanja tiče, pa ni toliko odvisna od os kot od tega, kako zmogljiv je pc in koliko reda imaš na njem. Ko se enkrat zabaše, pač trojanci surfajo namesto tebe.
Ob izidu Microsoftovega najnovejšega operacijskega sistema so lastniki pregrešno dragih monitorjev, projektorjev in zvočnih sistemov, opremljenih z nevarnimi priključki tipa DVI in SPDIF, kar omedlevali, ko so izvedeli, da na svojih napravah ne bodo mogli predvajati moderne vsebine visoke ločljivosti z Blu-ray in HD-DVD ploščkov. Tovrstni izhodi namreč omogočajo potencialno zlorabo avtorske vsebine, saj se podatki po njih potekajo kar v, pa saj ni res, nekriptirani obliki!
Microsoft se je odločil temu zlobnemu početju narediti konec, zato so v Visto vgradili PVP, sistem, ki drastično poslabša kvaliteto z DRMjem zaščitene vsebine, če jo uporabnik poskuša prikazati na izhodni napravi, ki sama po sebi ne podpira digitalnega nadzora nad avtorskimi pravicami. No, kot vsaka zaščita, ki množicam ni po godu, tudi ta ni zdržala prav dolgo – varnostni strokovnjak Alex Ionescu jo je nedavno lastnoročno zaobšel.
Nič se bat da se ga ne bo (OS-Vista) dalo uporabljati. Imel sem že instalirano pa sem jo vrgel dol ker nekatere zadeve moraš sedaj ročno popravljati da ti deluje. Firefox in pa BSplayer ni delal tako da sem mogu ročno nekaj popravljat tako da je potem funkcioniralo.Me je pa zelo motilo ker kar naprej nekaj ruži in zapisuje po disku tud ko ga pustiš pri miru da ne odpiraš ali pa kaj pišeš,baje si dela varnostne kopije pa nekaj u smislu da si zapomni katere programe se največ uporabljajo da jih ima potem že sistemsko pripravljene da jih hitrej odpre ko klikneš nanj. Zato je šel pri meni tud dol ker si nikol ne da gmaha.
Vedeli nebi, ker pač ne morjo vedet kdo je fizična kdo je pa pravna oseba (od tistih seveda ki poskušajo prek wgaja potrdit pristnost OSa). Je pa nekako prodanih 665 M kopij XPjev, 512 M jih je poskušalo potrdit preko wga, 114 M jih je wga označil kot piratske. Če vemo, da je v nekaterih delih sveta št. piratskih kopij ogromno, potem vidiš, da je drugje stopnja piratstva precej nizka.
Kar se pa Viste tiče…smo že ugotovili, da je nekje prav čudno čudna, spet drugje ima zanimive in uporabne novosti,… Če se kdo spomni, je bilo po izdaji XPjev precej podobno. Domači uporabniki so bili večinoma na 9x platformah, poslovni na NT/2000, XP pa so bili nek skupek obeh. Nihče pa ni bil zelo navdušen nad njimi. 665M prodanih kopij danes in 75% delež med verzijami windowsov govori zase, tako da čas Viste sigurno prihaja.
Forum je zaprt za komentiranje.