Siol TV – priklop na računalnik – še eno informacijo rabim :)
Zadnjič sem spraševala, kako Siol TV gledati na računalniku (preko TV komunikatorja Sagem IAD81 HD), sedaj pa rabim še eno informacijo.
Danes sem namreč dobila ta komunikator, ter sem se odpravila v trgovino zadevščine, da bi komunikator lahko povezala z računalnikom (prenosnikom in tudi drugim namiznim računalnikom). Kot ste mi svetovali, sem v trgovini (oborožena s sliko priklopov na Sagemu) vprašala po firewire priključku (če jaz kaj razumem je to PCMCIA Tv kartica). Spet naletim na eno samo dokazovanje, da taka povezava ni mogoča, da je firewire namenjen priklopu kamere, skratka nemogoče po njihovem…..
V glavnem, laik kot sem, sem potem na netu izbrskala tele USB TV kartice:
Sliko priklopov na Sagemu sem pripela temu sporočilu.
Torej, lepo prosim, ali bi lahko preko katere izmed teh dveh kartic priklopila Sagem IAD81 HD? Če vzamem USB, potem “ubijem” dve muhi na en mah, ker lahko po potrebi kartico priklopim na prenosnik, po potrebi na pa drugi comp. Se motim?
HVALA.
na sprednji strani USB priključek ne služi prav ničemur (zaenkrat), SiolTV pa lahko gledaš preko PC-ja le preko mrežne kartice, če pa imaš na PC-ju še internet (in skoraj gotovo ga imaš), je najbolje, da kupiš še eno mrežno kartico (imaš potem dve – dobiš jo za cca 7 €), si zlovdaš program za spremljanje SiolTV, kateri se imenuje VLC player in ga dobiš tule:
še malo pobrskaj po netu, predvsem po SIOLovih forumu in verjamem, da ti bo uspelo. Na tiste dve kartice, katere linke si pripela zgoraj, pa čimprej pozabi, preko tistih lahko gledaš namreč kabelsko oziroma koax TV
Prosim, ne se čuditi moji nevednosti: a potem to drugo mrežno priklopim na port Tv na modemu (torej ne na TV komunikator) in gledam TV?????
Kaj pa, če imam na prenosniku brezžični internet? Potem je pravzapravo dovolj ena mrežna za priklop na port TV in dela TV?
Je to tak simpl??
Ti me ne poznaš…
Ob 22.05 še nisem vedela, kaj je VLC, zdaj pa na drugem računalniku že gledam Vido Petrovčič in njeno omizje.
Skratka, uspelo mi je. Potegnila sem si dol VLC, kaj hitro ugotovila, da mu moram dati še informacijo, kaj hočem gledati – zbrskala play listo za Siol, preklopila mrežni kabl na video … ZADEVA ŠPILA.
Drugače pa so moji frendi še kar na kablski Tv (nisem najmlajša, priznam), moj “računalničar” pa v tem trenutku s kavča v sosednji sobi ugotavlja, da mi je uspelo… Šhit, pa je zamudil, da bi on vtaknil, kamor je treba.
Hvala za pomoč – malo je je bilo treba frcniti v pravo smer, pa sem našla!!
Še to: play listo sem potegnila z Na Siolovi spletni stani je nisem našla. Morda kdo ve, če je ta updatana oz. kje dobim updatano?
Pa še to2: vse “strokovnjake” na Telekomu, Siolu, Big bangu…. ki mi niso povedali, da se comp priklopi mimo TV komunikatorja direktno na modem, nakaj kokla brcne.
-štajerka napisal:
>
> Pa še to2: vse “strokovnjake” na Telekomu, Siolu, Big bangu….
> ki mi niso povedali, da se comp priklopi mimo TV komunikatorja
> direktno na modem, nakaj kokla brcne.
>
Da ti na Telekomu in Siolu tega “strokovnjaki” niso povedal je čisto logično, ker ponudniki IP TV tega pač ne “oglašuje” na veliki zvon in raje kasirajo dodatne denarce, če nekdo želi hkrati gledat nekaj na tvju nekaj nekje drugje. So ti pa vsaj pravilno povedali, da preko Firewire vodila ne bo možno prenašati video signala 🙂
Drugače si pa malo oglej še to stran , sej znajdla pa vidim da se boš 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.