Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nebuloza – ?!?!?

Nebuloza – ?!?!?

Že večkrat sem prebrala na MONu da kdo piše nebuloze. Ne vem, a to vas piše več ali ena. Prvič slišim za ta izraz, celo v SSKJ sem šla gledat – ga tam ni.

Torej, punce, kaj je nebuloza? (dozdeva se mi, da je to neumnost?)
In po možnosti a kdo ve od kot izvira ta beseda. V mojem okolju je namreč ni.

je to tako primitivna beseda, me kare strese, ko jo katera uporabi. Je pa to menda izumil Štern. Tako je bilo enkrat razloženo.

Nebuloza – po naše “kr neki” :-); v glavnem pa bedarija, neumnost…

evo razprave o nebulozi: http://dronyx.wordpress.com/2007/04/17/nebuloza/

V SSKJ res ni izraza nebuloza, je pa nebulozen

nebulózen -zna -o prid. (ọ̑) knjiž., redko nejasen, zmeden: širiti nebulozne ideje

Mislim, da izraz prihaja iz hrvaščine.

slovar tujk

nebulózen -zna -o [lat. nebulosus] 1. oblačen; meglen METEOR. 2. podoben nebuli 3. fig. nejasen, nerazumljiv

V srbscini se uporablja izraz “nebuloze” za nekaj, kar je se pod nivojem neumnosti, za nekaj, kar nekdo dela, misli ali rece, pa je to vrhunec bedastoce, poden od cloveske neumnosti.

ne ga trolat.

To je čisto normalen izraz, ki izhaja iz latinščine, protni pomen nebula = meglica, torej v prenesenem nekaj nejasnega.

A ve bi ukinile tudi avte in radie in transport?

Če ga ve ne poznate, ni zato z izrazom še nič narobe, precej narobe pa je z vašo razgledanostjo.

In kaj se sedaj ti razburjaš? Ta izraz sem slišala, pogledala v zveličavni zapis vseh slovenskih besed – sveti SSKJ – in ga nisem našla. In zato sedaj tu sprašujem.

In kaj se sedaj ti razburjaš? Ta izraz sem slišala, pogledala v zveličavni zapis vseh slovenskih besed – sveti SSKJ – in ga nisem našla. In zato sedaj tu sprašujem.[/quote]

Odgovarjam na post, ki omenja “primitivnost” besede in ne na tvojega. Tipično je, da vse, česar človek ne pozna, označi za “primitivno”.
Sicer pa – v SSKJ ta izraz je, samo ne v samostalniški obliki.

ja o nerazgledanosti je pa tako, da vsega ne moreš vedeti. jaz recimo ne vem kdo je aktuali zmagovalec aktualega resničnostnega šova. ja očitno sem nerazgledan…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close