Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija mikrofon preko prenosnika

mikrofon preko prenosnika

Ali mi lahko kdo pomaga ? Imam naslednji problem. Moje delo je povezano s predavanjem v precej velikem prostoru, pri delu si pomagam s prenosnikom, na katerega imam za namen predvajanja glasbe priključen precej močan aktivni zvočnik. Brezžično bi rad ojačal glas preko istega zvočnika preko mikrofona, ki bi ga uporabljal, ko hodim po prostoru. Kakšna varianta bi prišla v poštev ? Ne potrebujem kakšne posebne kvalitete zvoka.
(ali pride v poštev tudi kakšna bluetooth rešitev ?) Kakšna varianta bi bila najcenejša in najbolj enostavna ?

Hvala lepa !

Rešitev najbrž ne bo poceni. Brezžični mikrofoni se še vedno niso pocenili. Žal.

Če spregledam ceno, ali je problem sploh rešljiv s prenosnikom in zvočnikom. Ali se sploh da narediti drugače kot da se z mikrofonom najprej posname in potem predvaja ?

Hvala !

Ja, da se – predavati najbrž želiš v živo, samo s posnetkom si verjetno ne boš mogel vedno pomagati. Torej, potrebuješ podobno opremo, kot npr. v tv studiu, da se prosto giblješ po prostoru – skratka kolikor toliko soliden brezžični mikrofon. Kako bo zadeva delovala z notesnikom, bi kazalo pred nakupom poskusiti.
Morda bi si kje sposodil takšen mikrofon, ali vse skupaj preizkusil v trgovini, ki prodajo audio opremo.
Morda bi lahko uporabil tudi brezžični mikrofon za mobilne telefone, ne vem… Ker ga nimam!

Na notesniku sem že poskusil z žičnim mikrofonom, pa je problem, da zvok ne gre sinhrono na zvočnike. Kakšna finta bi morala biti, saj tisti, ki s podobno opremo klepetajo med seboj, verjetno to počnejo v sinhroni obliki, samo preko nekega programa. Nič mi še ni jasno, če se še komu da kaj razmisliti, bom zelo hvaležen.

V Volume Control (spodaj pri urci v trayu) poglej če nimaš za mikrofon izklopljeno delovanje (Mute), ali če drsnik za glasnost ni na minimum.

Praviš da zvok ne gre sinhrono na zvočnike?? Kako pa gre, če sploh gre?

Hvala lepa, res je bil mikrofon izključen.

Še en hec je. Poskusil sem na PC in je delalo, na prenosniku pa pod Options-Properties – Playback sploh nimam izbire za mikrofon kot jo imam na PC. Očitno zvočna kartica ne omogoča istega kot pri PC-ju. Je to mogoče ?

Ali lahko prosim še za kakšen nasvet.

Pod Playback ga verjetno res ne boš našel, poskusi pod Recording.

Ko sem brskal za podobnimi problemi, sem našel naslednji link

http://www.tabletquestions.com/tablet-pc-troubleshooting/4264-microphone-playback.html

Je zanimivo, če ima kdo voljo, poglobiti se v problem. Zame je tole bolj barvna TV, očitno pa je nekomu uspelo najti rešitev.

Imaš, imaš… le na levi strani jo moraš omogočiti, pa se bo mic pojavil med nastavitvami za zvok.

Sigurno ni v izboru, v tem je ravno problem in nisem edini, očitno je pri prenosnikih to bolj pravilo kot slučaj. Ali ti pri prenosniku imaš možnost izbora mikrofona v Playpack-u ?

Ko sem brskal za podobnimi problemi, sem našel naslednji link

http://www.tabletquestions.com/tablet-pc-troubleshooting/4264-microphone-playback.html

Je zanimivo, če ima kdo voljo, poglobiti se v problem. Zame je tole bolj barvna TV, očitno pa je nekomu uspelo najti rešitev.

Spet bom malo nadlegoval. Ali ima kdo pri prenosniku za Volume control pod Options-Properties za Playback možnost izbrati Microphone. To možnost imam na Pc-ju, na prenosniku, kjer bi jo nujno potreboval za priključitev zvočnika in ojačanje zvoka iz mikrofona, pa nimam.
Klemenxx, bi to lahko bil izziv zate?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close