Predvajanja filma na računalniku – pomoč prosim
Tukaj ni najbolje videno. Pritisni Play in ko se bodo pojavile črte, pritisni PrtSc tipko… Omenjeni codeci naj bi bili inštalirani v direktoriju C:\Program Files\K-Lite Codec Pack Ta direktorij tudi izbriši (K-Lite Codec Pack). Pa še v Add or Remove Programs poišči če je še kaj ostalo. Če se ti to dogaja samo pri filmih, potem je sigurno kaj v zvezi s codecom…
Lp, Max
Ja hec tale slika. PrtScr sem prilepila v slikarja in so se lepo videle črte, ko pa sem shranila v .jpg ali .png je nastala samo še črna slika. ??? Sem poskusila ponovno pa je isto. Jao kaj mi to dela. Mož je poskusil gledat film v službi, pa je bilo vse ok. Drugega filma nima pri roki, ko pa gledam posnetke s kamere ali druge videe na netu pa vse lepo kaže.
Preverila sem in se mi zdi, da so vsi codeci zbrisani, zaren zadnje verzije -K Lite Mega Codec Pack-.
Še kakšna ideja? Hvala.
Glede črne slike…. Film predvajaš v ti. overlay načinu, kar pomeni da MP sliko filma v neodvisnem layerju (plasti) lima čez tisto črno plahto. Zato PrintScreen pokaže le prazno črno plahto. Če izključiš overlaying, bo slika filma lepo vidna tudi na Prt Scr. Zadevo izključiš tako, da greš v MP na menu Tools, si izbereš jeziček Performance, spodaj pod Video acceleration klikneš na gumb Advanced… in zbrišeš kljukico pri Use overlays. (Kasneje si lahko vključiš to stvar nazaj, ker film načeloma bolj gladko teče z čezplastno poslikavo).
Glede kodekov pa… Ponavadi znajo tile codec packi nasrat cel kup šare in pobrklat še tisto kar deluje. V praksi v glavnem potrebuješ le 2-3 video in 2-3 audio kodeke. Poskusi ugotoviti, kater kodek uporablja film (lahko si pomagaš s programom GSpot) in naloži le tisti kodek. Potem bi stvar sigurno morala delovat.
Forum je zaprt za komentiranje.