Najdi forum

kako nastaviti geslo?

Čao!
Imam windowse xp. Zanima me, kako lahko nastavim geslo, tako da ga je treba vpisat, in da nima vsak dostopa do računalnika? Hvala

Control Panel –> Administrative Tools –> Computer Management –> Local Users and Groups –> Users –> izberi luzerja –> desni klik nanj in Set Password.

Čao!
Hvala. Sej to sem naredila, samo recimo, ko pol hoče geslo, pa kliknem cancel, lahko vseeno kdorkoli vstopi v računalnik. Kaj pa to:
kako nastavim geslo, da preden se windowsi sploh zaženejo, da zahteva geslo? Ja, to bi blo boljš.
Hvala

Potem pa nekaj nisi pravilno naredila… Pojdi v Control Panel –> User Accounts –> izberi svoj računa (user) –> in izberi opcijo Create a password in reset. Imaš slučajno več računov?

Lp, Max

ja, več. in je tako, da ostale ne morem zbrisat, ker piše, da so Built in account. Tako da ko se pojavi okence za geslo pa to, kliknem samo cancel in mam normalen dostop. Pa še prej mi napiše, da moram pritisnit tipke ctrl+alt+del. Ne vem zakaj. Kako naj naštimam to presneto kodo??? A je možno sploh pred zagonom windowsow? Hvala

A je možno sploh pred zagonom windowsow?

Ja, to lahko nastaviš v BIOSu, pod opcijo Set Supervisor/User password. Tam kjer imaš opcijo da nastaviš Password check, nastavi na system (da te bo vprašalo že pred vstopom v BIOS – Setup je samo za BIOS).

Druge račune, pa če jih ne potrebuješ (ne vem, jih uporablja kdo drug?), pa probaj izbrisati v varnem zagonu (F8)…

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close