Najdi forum

Rada bi naredila 2 particiji diska. Poizkusila sem z uporabo cd z windowsi xp, naredi mi eno particijo, naloži okna na C, D je prazen. Ko hočem formatirati D mi tja še 1x naloži okna. Kaj delam narobe oz. ali sem na pravi poti?

Ja, kar ponovi ta postopek s cd-jem.
Zbriši particijo D in jo takoj na novo kreiraj. Potem pa ne nadaljuj z nameščanjem XP-jev. Prekini nameščanje, resetiraj in iz XP-jev formatiraj particijo D (lahko izbereš ‘hitri’ format) – in nova particija bo pripravljena za uporabo. Je uspelo?

Če so XPji že naloženi, potem bo verjetno najlažje particije in formate delati kar z Disk Managerjem (Control Panel –> Administrative Tools –> Computer Management –> Disk Management)

Pa ji bo uspelo na ta način zbrisati particijo D, če ima že na obeh nameščene XP-je? Mar ni particija z OS zaščitena pred brisanjem?

Se pravi, da je najbolje, da izbrišem obe particiji. Potem še 1x naložim okna na C ali D in na koncu za drugi disk uporabim disc manager. Ali je to prav?

Ne! Razen če imaš preveč časa :))) Pol ure gor ali dol, ane ane? :)))

Bom poizkusila po tvojih navodil. To ni 1. po pol ure. Ti javim.

Ne moreš zbrisat particije s katere zaženeš windowse.

Če jih zaženeš iz particije c, potem z particijo d lahko počneš karkoli želiš.
Za kreirat in formatirat particijo tako potrebuješ natanko 1 minuto, če si počasen 🙂

Particija C z okni je narejena. Kako lahko sedaj lahko naredim novo particijo?

Ne grem se več 🙂

Človek ne jezi se.
Samo to mi razloži kaj delam napačno ko hočem particijo D brez oken. Sem probala pa mi ne rata. Ali je bolje tako kot mi je predlagal hmmm preko control panel-a.
Prosim hitri odgovor!

Človek ne jezi se je luštna online igrica 🙂

Kje si pravzaprav sedaj Andie? Imaš sedaj narejeni že 2 particiji ali samo 1 (C)?

Če imaš sedaj samo 1 particijo in na njej XP-je, dodatne particije ne boš mogla napraviti brez ustreznega programa npr. Partition Magic, Acronis Disk Director ali kaj podobnega.

Če pa že imaš tudi particijo D, ki ni prazna, klikni z desnim gumbom na Moj računalnik in izberi Manage (Upravljaj), nato Disk Management (Upravljanje z diski), ker označi particijo D in jo formatiraj.

Bo šlo?

Sedaj sem očitno na pol poti s tem, da težja z vzponom še pride. Narejeno imam C part. z okni. D part. ni oziroma mi kaže prenosne diske E, F, G… Pri meni je D dvd enota.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close