Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Excel- drsni trak oz. seznamsko okno

Excel- drsni trak oz. seznamsko okno

Pozdravljeni

Zanima me, kako bi v drsnem traku, oziroma seznamskem oknu lahko povečal velikost črk. Višina teh črk je majhna in zato manj pregledna.

Hvala.

Kaj res nobeden ne ve tega, ali samo ni rešitve?

Bolj res je to, da sploh ne štekam kaj bi rad. Če gre za objekte, ki jih kreiraš sam boš moral definirati obliko pisave, sicer v meniju možnosti pregledaš izgled.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Upam, da bom jasno razložil: imam seznamsko okno z veliko podatki. To okno je ozko. Ko kliknem na jeziček se odpre večje okno (to velikost lahko definiram sam) in izberem podatek. ki se potem v to okno vpiše. Ko se mi torej odpre to večje okno (preden izberem ustrezen podatek), me moti, da so črke zelo majhne.
Šel sem na “oblikuj kontrolnik”, tam lahko določim višino in širino kontrolnika, ne morem pa določiti velikost črk. Ne vem, ali bi moral to kje drugje določit, ali pa se sploh ne da.

Lahko da je velikost črk že pogojena s samimi nastavitvami operacijskega sistema. Poglej, ali imaš vklopljen larđ tekst ali smol tekst (96 dpi, 72 dpi itd).

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Hvala. Tudi meni se je zdelo, da Excel nima tega posebej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close